PRAZNICI

Odlična atmosfera u "Studengradu": Zeničani u iščekivanju novogodišnje noći uživaju u bogatim sadržajima

"Studengrad" vrvi posjetiocima. B. Mahmić

Piše: B. Mahmić

26.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+19

Omiljeno mjesto za večernji izlazak Zeničana ove zime postao je "Studengrad", zimski grad, smješten u centru Zenice koji gradu daje poseban ukras i čaroliju u vrijeme prazničnih dana.

Ovaj mali grad smješten na Trgu Alije Izetbegovića u vrijeme novogodišnjih praznika daje Zenici istinsku posebnost i divan izgled.

Veliki broj ukrasa, adventski vijenac, jelka, kućice sa raznovrsnom i bogatom ponudom, te klizalište samo su neke od stvari koje karakteriziraju ovo mjesto.

Od otvorenja do danas veliki broj Zeničana posjetio je "Studengrad" koji se s oduševljenjem uvijek vraćaju i istinski uživaju.

Adventske kućice nude bogatu ponudu za sve uzraste, od slatkiša i paketića za najmlađe, do kuhanog vina, suhomesnatih proizvoda, te brojnih ugostiteljskih sadržaja za odrasle.

Veliki broj građana okupile su i manifestacije održane u "Studengradu" , kao što su "grahijada", revija pasa, zumba, brojni muzički sadržaji, humanitarne akcije i mnogi drugi zanimljivi eventi.

Kruna ovog projekta koji se održava u okviru manifestacije "Zenica Adventure" bit će zasigurno novogodišnja noć u kojoj će Zeničane u novu godinu uvesti Amel Ćurić, Enver Lugavić Kice i Enes Begović.

Dobra atmosfera i pozitivne priče iz "Sudengrada" širit će se sve do 11. januara, kada je planiran kraj ovog projekta za koji je Gradska uprava izdvojila 50.000 KM. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.