BIHAMK

Vozači, oprez: Zbog niskih temperatura moguća poledica

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu

Oprezna vožnja uz obavezno posjedovanje zimske opreme. Arhiv

Avaz.ba

27.12.2018

Zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, a na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini na mogućnost snježnih lavina. 

U sjeverozapadnim krajevima vidljivost je smanjena zbog magle, a posebno izdvajamo šire područje Bihaća. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Hum-Šćepan Polje.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.