BIHAMK Stanje na putevima

Vozači, oprez: Zbog niskih temperatura moguća poledica

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu

Avaz.ba
27.12.2018 06:40

Oprezna vožnja uz obavezno posjedovanje zimske opreme

Foto: Arhiv

Zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, a na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini na mogućnost snježnih lavina. 

U sjeverozapadnim krajevima vidljivost je smanjena zbog magle, a posebno izdvajamo šire područje Bihaća. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Hum-Šćepan Polje.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

NA VRH