PRAVDA ZA DAVIDA

{BANJA LUKA} Davor Dragičević: Milorade, nema oproštaja i zaborava

Večerašnje okupljanje završeno bez incidenata

G. Dakić

27.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

19.36

Večerašnje okupljanje grupe "Pravda za Davida" je završeno. Kako su najavili, na Trg Krajine se vraćaju i sutra.

19.27

Davor Dragičević obratio se okupljenima ispred zgrade grada Banja Luka. 

- Milorade, nema oproštaja i zaborava. Sve ijedan ubica i saučesnik bit će sankcioniran. Svaki medij koji je učestvovao u ubistvu bit će sankcioniran - kazao je Davor.

Kazao je da su svima pokazali koliko su istrajni u svojim namjerama.

- Ako naše zahtjeve ne ispune do 9. januara, preuzimamo sve u svoje ruke. Rekao sam da vas neću iznevjeriti. Ja ću lično sve predvoditi i uzet ćemo ono što je naše. Pozivam vas da se mirno raziđete i da se odmorite. Ja se divim više vama, ja uz svoje dijete moram biti, vi niste morali - rekao je Dragičević.

19.18

Kako javlja reporter "Avaza" s lica mjesta, kolona pripadnika grupe "Pravda za Davida" stigla je pred Palatu RS. Specijalci im ne dozvoljavaju da krenu dalje. Davor Dragičević pozvao je prisutne na suzdržanost od provociranja i nasilja.

19.13

Članovi grupe "Pravda za Davida" trenutno prolaze pored Trga Krajine. Policajci i pripadnici Jedinice za podršku MUP-a RS i dalje su na trgu.

19.00

Velika kolona građana zaustavila se nakratko pored Elektrotehničkog fakulteta u Banjoj Luci, gdje je studirao David.

18.48

Grupa od oko dvije hiljade ljudi krenula je ka centru grada, predvođena Davidom Dragičevićem. Nastavljaju svoje kretanje ka zgradi PU Banja Luka.

18.28

Članovi grupe "Pravda za Davida" stigli su na most rijeke Crkvene u naselju Lauš. Davor je pripadnike MUP-a pitao je li to mjesto gdje je ubijen njegov sin.

18.22

Kolona građana nakratko se zaustavila pred kućom Đorđa Rađena i uzvikuju "Pravda za Davida". Inače, Rađen je lažno optužio tragično nastradalog Davida da mu je provalio u kuću i otuđio laptop.


18.16

Davor je pripadnicima MUP-a RS pokazao dozvolu za nedjeljni skup.

18.09

Kolona građana nastavlja svoj put prema naselju Lauš.

18.04

Okupljeni građani ponovo su krenuli "putem Davida" kao što su to uradili sinoć. Kolona se kreće prema rijeci Crkveni.

17.50

Dragičević je kazao kako zločincima ništa ne može oprati krvave ruke.

- Mi smo gradska raja. Mi nismo ni Dodik, ni Kusturica. Za vikend će se sve promijeniti - kazao je otac ubijenog Davida.  

Zahvalio je svima koji su pružili podršku za Davida i Dženana.

- Ja sam tu zbog vaše djece. Pripadnici MUP-a su ubili Davida. A ti, Burle, treniraj pred Tužilaštvom. S nama nećeš. I ti, Igore Radojičiću. Novogodišnjeg slavlja neće biti. Mi ćemo biti na trgu i odbrojavati sretniju 2019. godinu - istakao je Dragičević.

Osvrnuo se nakratko i na Milorada Dodika.

- Meni on više u kuću neće. Može pred Tužilaštvo, ali sam, bez ikog. A mi ćemo u "Agapeu" da pijemo kafu na njegov račun. On može da se sastane sa Željkom Cvijanović. Nek natoči goriva u traktor i neka se voza po Bakincima. Dodik je zločinac i ubica. I poslao je vas tu da vas ubije, vi u plavim uniformama - kazao je Dragičević.  

17.46

Davor Dragičević obratio se okupljenima, kazavši da će svoje zahtjeve, koji se moraju realizirati do 9. januara, iznijeti u nedjelju u 18 sati.

- U nedjelju u 18 sati bit će održan veličanstven skup. Pozivam sve da dođu i podrže Davida, Davora, Suzanu i Teodoru. Dođite ovdje na trg za mog sina - kazao je Dragičević.

17.40

Davor Dragičević se kreće preko Trga Krajine sa svijećom u ruci. Članovi grupe "Pravda za Davida" mu ne dopuštaju da se zaustavi.

17.35

Kako javlja reporter "Avaza" iz Banje Luke, Trg Krajine je za sada prazan, a građani nesmetano prolaze.

Ipak, desetak vozila Jedinice za podršku MUP-a RS nalazi se iza Robne kuće "Boska", a pripadnici Specijalne policije MUP-a su izašli na trg.

Davor Dragičević je nakon sinoćnjeg protesta pozvao sve građane da se danas ponovo okupe na Trgu Krajine.

Sinoćnji protesti su prošli mirno, nakon što se prethodnog dana policija sukobila s građanima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.