RAZGOVORI

Predsjednik VSTV-a u banjalučkom tužilaštvu povodom slučaja ''Dragičević"

Cilj sastanka je informiranje o trenutnom radu tih tužilaštava s posebnim akcentom na aktuelna dešavanja

Fena

28.12.2018

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) Milan Tegeltija danas se sastao s glavnim tužiocem Republike Srpske Mahmutom Švrakom i glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci Želimirom Lepirom.

Razgovorima prisustvuju i članovi Stalne komisije za efikasnost tužilaštava. Odluka o ovom sastanku u Banjoj Luci donesena je jučer putem telefonskog glasanja.

Kako je navedeno iz VSTV-a, cilj sastanka je informiranje o trenutnom radu tih tužilaštava, s posebnim akcentom na aktuelna dešavanja u vezi s predmetom “Dragičević”.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je jučer da je Okružno javno tužilaštvo Banja Luka glavno mjesto krivice za sve što se dešava u slučaju "Dragičević" te da ljudi u toj pravosudnoj instituciji treba da budu smijenjeni i utvrđena odgovornost za njihovo nepostupanje u ovom predmetu.

Upitao je zašto članovi grupe “Pravda za Davida” ne protestiraju ispred tog tužilaštva.

I Vlada RS je jučer izrazila nezadovoljstvo dinamikom vođenja istrage u predmetu "David Dragičević" i zahtijeva od glavnog republičkog javnog tužioca da, u skladu sa svojim ovlaštenjima, poduzme sve mjere radi hitnog rješavanja ovog predmeta te da se utvrdi eventualna odgovornost tužilaca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.