BIHAMK

Vozači, oprez: Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Na putevima u planinskim predjelima skrećemo pažnju na moguću poledicu

Vozače na svim putnim pravcima pozivamo na opreznu vožnju. Arhiv

Avaz.ba

29.12.2018

Gusta magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa pozivamo na pojačan oprez. 

Izdvajamo puteve u dolinama rijeka Bosne, Lašve, Neretve, Save i Drine, kao i puteve na području Sarajeva, Tuzle, Bihaća i Prijedora. 

Kolovoz je mjestimično vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. 

Na putevima u planinskim predjelima skrećemo pažnju na moguću poledicu. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima, kao i na planinskim prevojima. 

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraćaj se odvija sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Hum-Šćepan Polje.

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.