SARAJEVO Ispričao sve detalje

Naser Orić prijavio FUP-u sumnju da Aleksandar Vučić želi "njegovu glavu"

On je dobio od jednog našeg zajedničkog prijatelja informaciju gdje je doslovno rekao da je u jednoj od kancelarija u Srbiji Vučić razgovarao sa direktorom BIA-e

Avaz.ba
29.12.2018 09:35

Orić: Ispričao sve detalje

Foto: Arhiv

Naser Orić, heroj odbrane Srebrenice, prijavio je Federalnoj upravi policiji (FUP) da ima pouzdane informacije da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić želi "njegovu glavu".

- Primijetio sam jedno vozilo beogradskih tablica i bilo mi je čudno jer lokacija na kojoj sam se nalazio nije bilo blizu putne komunikacije. Vidio sam i dronove i tada sam počeo sumnjati. To je bila šuma i priroda gdje neko mora doći namjenski - rekao je Orić, gostujući na Face TV-u.

Zatim je dobio je pouzdane informacije od prijatelja iz stranih obavještajnih službi.

- On je dobio od jednog našeg zajedničkog prijatelja informaciju gdje je doslovno rekao da je u jednoj od kancelarija u Srbiji Vučić razgovarao s direktorom BIA-e i rekao: ''Daj, bre, da završimo priču s tim Orićem'' - ispričao je Orić.

Nakon toga mu se javio čovjek s kojim je bio u haškom pritvoru. Za njega kaže da se radi o utjecajnom Albancu koji ga je upozorio na isto.

- Dragomir Andan je zadužen na svu organizaciju na terenu. Nisam želio otići u SIPA-u jer čelni ljudi koji su bili zaduženi za istraživanje i dokumentiranje ratnih zločina radili su s BIA-om i bavili se montiranjem procesa - dodao je Orić.

On je istakao da ima pravo da sumnja i da će istražne radnje pokazati šta je istina, a šta ne. Iz FUP-a nisu željeli komentirati ove navode.

NA VRH