DOBOJ-ISTOK

Bura u Klokotnici zbog sječe kablova na kući Mujkića

Iz „BH Telecoma“ tvrde da je kablove presjekla Huseinova supruga, ali on to negira

Kuća Mujkića: Tvrde da im zbog opreme prokišnjava. (Foto: H. Čalić)

Piše: H. ČALIĆ

30.12.2018

Dvadesetak porodica iz naselja Klokotnica u Doboj-Istoku iznenada je proteklih dana ostalo bez svih usluga „BH Telecoma“, a sumnjanju da se to dogodilo jer je neko presjekao kablove ove kompanije na kući njihovog komšije Huseina Mujkića.  

Koristila bonsek

Iako uredno plaćaju svoje račune, ogorčeni su jer su preko noći ostali bez usluga telefona, interneta i kablovske televizije.

Kako saznajemo u odjelu ove kompanije u Gračanici, monteri „BH Telecoma“, po dojavi građana, izašli su na teren kako bi otklonili kvar, ali im vlasnik kuće Husein Mujkić to nije dozvolio, pa su pozvali i policiju kako bi se spor riješio.

Mujkić: Tri godine ništa nisu riješili

Šef službe „BH Telecoma“ iz Tuzle Tarik Omerspahić tvrdi da je kabl na kući Mujkića bonsekom presjekla Huseinova supruga i to priznala u uredu ove kompanije u Klokotnici.

Posjetili smo i vlasnika kuće, koji za sve krivi ovu državnu kompaniju. Negira navode da je kabl presjekla njegova supruga i tvrdi da je to uradio monter prilikom penjanja na krov.

Žuta traka  

- Eto vidite, moju kuću dva dana obilazi policija, nedostaje samo žuta traka pa da ljudi kažu da je to kuća nekog mafijaša. Tačno je da ja nisam dao monterima da se penju na krov moje kuće, da otklanjaju kvar, jer su se 4. decembra navršile pune tri godine otkako sam „BH Telecomu“ podnio pisani zahtjev da se s moga krova uklone kablovi. Sve vrijeme mi kroz ulazne otvore velikih kablova prokišnjava kuća i krov truhne i nanosi mi štetu. Za tri godine problem nisu riješili - kaže Mujkić.

Premještanje mreže 

Dovezeni novi stubovi

Omerspahić dodaje da će ovaj problem ipak biti riješen.

- Potrudili smo se i jučer (prekjučer, op. a.) dovezeni su stubovi, pa ćemo ih postaviti i mrežu s kuće Mujkića ukloniti, kako bi naši korisnici prije novogodišnjih praznika imali TV signal, telefone i internet. Ako je Mujkićima napravljena šteta, neka je prijave, mi ćemo je nadoknaditi, ali presijecati kabl bonsekom nije rješenje - napominje Omerspahić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.