NOVA GODINA

Izmijenjen režim saobraćaja: Titova će biti blokirana od 16 sati, tramvaji će voziti do 3 sata ujutro

Avaz.ba

31.12.2018

Zbog javnog dočeka Nove godine u Sarajevu u Titovoj ulici, ispred Vječne vatre, danas će doći do izmjena u odvijanju saobraćaja kada je u pitanju GRAS.

Kako su obavijestili iz ovog preduzeća, u skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, gradski saobraćaj će se danas odvijati prema izmijenjenom režimu vožnje.

- Zbog potpune obustave saobraćaja povodom javnog dočeka Nove godine ispred Vječne Vatre, tramvajski saobraćaj će raditi produženo do 3 sata ujutro, s tim da će se od 16 sati odvijati na relaciji Skenderija - Ilidža, a od ponoći u saobraćaju će biti četiri vozila - naveli su iz GRAS-a.

Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja bit će u funkciji do 2 sata, s tim da će od 16 sati polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Skenderija – Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom, zatim preko mosta Skenderija, uz korištenje trolejbuskog stajališta u ul. Hamze Hume, te dalje ustaljenom trasom. Od ponoći ova linija bit će u funkciji sa tri vozila u saobraćaju.

Autobuske linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo, Breku i Breku II od 16 sati mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Doma Armije, polazit će sa terminala Park.

U utorak i srijedu, 1. i 2. januara 2019. godine, javni gradski prijevoz odvijat će se prema prazničnoj, odnosno nedjeljnoj šemi rada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.