REAKCIJE

Cvijanović: Bit će potrebne godine da Banja Luka povrati dobar imidž

Ponovila je da jedino tužilaštvo mora da se izjasni šta se dogodilo u tom slučaju, a ne predsjednik RS, ministar, poslanik, policajac ili neko drugi

Cvijanović: Svi smo jednaki pred zakonom. SRNA

FENA

1.1.2019

Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović izjavila je danas da žali zbog užasne tragedije koju je pretrpjela porodica Dragičević iz Banje Luke te da u slučaju stradanja mladića Davida institucije moraju raditi svoj posao.

Ponovila je da se jedino Tužilaštvo mora izjasniti šta se dogodilo u tom slučaju, a ne predsjednik RS, ministar, poslanik, policajac ili neko drugi van pravosudnog sistema.

- Svi smo jednaki pred zakonom, bez obzira ko smo i šta smo – rekla je Cvijanović.

Istakla je i da žali što je Banja Luka pretrpjela štetu i u ekonomskom i smislu imidža, jer su zbog posljednjih nemira, nakon protesta grupe "Pravda za Davida", onemogućili da se održi koncert Harisa Džinovića 30. decembra zbog čega su otkazani i novogodišnji nastupi na otvorenom.

Cvijanović je podsjetila da je zbog toga došlo do gubitaka u turizmu, ali i ugostiteljstvu i drugim uslužnima oblastima.

- Bit će potrebno možda i nekoliko godina da se povrati dobar imidž Banje Luke – rekla je ona u izjavi novinarima, ističući da sve što se dogodilo nije bilo primjereno prema drugim građanima Banje Luke, posebno ometati bilo kakav kulturni događaj i tradicionalne koncerte povodom Nove godine.

Upozorila je i da se sve vrijeme „atakuje na policiju“, što je neprihvatljivo.

- Želim da i porodica Dragičević i svi drugi dođemo do istine i pravde, ali to ne znači da treba rušiti imidž naših gradova, policije... – naglasila je ona, ističući da nije primjereno nazivati ljude svakakvim imenima, vrijeđati, pričati o porodici...

Navela je da je prisutno i "licemjerstvo međunarodne zajednice" kada su u pitanju dešavanja u Banjoj Luci.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.