VREMENSKA PROGNOZA Saopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Snijeg će u BiH padati do subote, temperature i do -10 stepeni

Vjetar umjerene jačine, s jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera

Avaz.ba
02.01.2019 16:41

Očekivana visina snježnog pokrivača je od 2 do 10 centimetara

Foto: Ilustracija

U Bosni se u četvrtak, 3. januara, očekuje oblačno vrijeme sa snijegom, a očekivana visina novog snježnog pokrivača je od 2 do 10, u planinskim dijelovima do 15 centimetara. 

U Hercegovini se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano, a oblačno sa slabim snijegom na sjeveru Hercegovine.

Vjetar umjerene jačine, s jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom će biti između -9 i -3, na jugu zemlje do 1 stepen, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -6 i -1, na jugu zemlje od 2 do 4 stepena.

U petak, 4. januara, u Bosni se očekuje oblačno sa slabim snijegom, dok je očekivana visina novog snježnog pokrivača od dva do 10, u planinskim dijelovima do 15 centimetara.

U Hercegovini većinom malo do umjereno oblačno i oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, na jugu zemlje do -1, a najviša dnevna temperatura između -6 i -2, na jugu zemlje od 2 do 4 stepena.

Prvog dana vikenda u Bosni će ponovo biti oblačno vrijeme sa slabim snijegom, dok na sjeveru zemlje sredinom dana može padati i kiša.

U Hercegovini djelimično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine, zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na jugu zemlje do -2, a najviša dnevna temperatura zraka između -4 i 2 stepena, na jugu zemlje do 5 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Tagovi

Snijeg BiH Vrijeme
NA VRH