PRAVDA ZA DAVIDA

Policija rastjerala građane ispred crkve u Banjoj Luci, zabranjuju svaku vrstu okupljanja

Obratila se i medijima, kazavši da je važno da se sva pažnja ponovo usmjeri na rješavanje Davidovog ubistva

G. DAKIĆ

2.1.2019

Suzana Radanović je večeras u Banjoj Luci u hramu Saborne crkve Hrista Spasitelja ponovo zapalila svijeću za svog ubijenog sina Davida Dragičevića. Osim Radanović, u hramu je svijeću zapalila i Budimka Bajo, majka ubijene Ivone Bajo.

Radanović se ovom prilikom obratila i medijima, kazavši da je važno da se sva pažnja ponovo usmjeri na rješavanje Davidovog ubistva. 

- Večeras je 283. dan kako tražimo istinu i pravdu za Davida. O Davoru još ništa ne znamo. Molim medije da kontaktiraju policije da vide dokle su stigli. Meni niko ništa rekao nije. Pokušala sam ga zvati, nedostupan je. Ne znam šta dalje da radim. Vidim da je cilj da se sve odvuče sa ubistva Davidovog. Više ne želim pričati o policiji. Vraćamo se na početak, na ono zbog čega smo tu, a to je otmica i ubistvo moga djeteta - kazala je večeras Suzana Radanović.

Radanović je ponovila i pitanja koja je grupa Pravda za Davida postavljala vrlo često na svojim skupovima:

1. Vatrogasci koji su izvukli tijelo Davida, Davoru su rekli da je tijelo pronađeno na suhoj pješčanoj površini, a na slikama uviđaja tijelo je u vodi.

2. Zašto je inspektor Siniša Kojdić koji je vodio uviđaj napisao u zapisniku da su prisutni policajci iz PS Lazarevo kada su bili iz PS Centar?

3. Zašto je smijenjena dežurna tužiteljica koja je izašla 24. marta kada je nađeno tijelo i koja je naložila obdukciju jer je sumnjala na ubistvo?

4. Kako su se predmeti iz kuće porodice Rađen našli u džepovima Davida, a neki od njegovih predmeta nema?

5. Otkud patolog Željko Karan na konferenciji MUP-a RS 26. marta i zašto nije bio tužilac? 

7. Zašto je Karan iznio nepotpune nalaze obdukcije?

8. Zašto su najviši funkcioneri slagali da je David koristio LSD, marihuanu i lakohol kada je poznato da u Banjoj Luci nema tokiskološke laboratorije?

- Ovo su samo neke od milion nelogičnosti. Tražim i zahtijevam da mi odgovore. Samo odgovor na ova pitanja pokrenut će nas s mrtve tačke u istrazi. David je otet na Trgu Krajine u samom centru grada Igore Radojičiću, u tvom sigurnom gradu u koji pozivaš turiste. Riješi ubistvo mog djeteta. Lukaču, riješi ubistvo mog djeteta ili podnesi ostavku iz moralnih razloga - kazala je Radanović.

Ona je također još jednom pozvala ministra MUP RS da riješi ubistvo 21-godišnjeg Davida.

- Lukaču, riješi ubistvo moga djeteta ili podnesi ostavku iz moralnih razloga. Cvijanovićku ne želim ni da čujem. Karan pita Dodika je li je sad sve gotovo. Doveli su me u situaciju da ne smijem spomenuti ime svoga sina na ulici. I dalje ćemo zahtijevati Pravdu za Davida - ističe Radanović.

Nakon njenog obraćanja, policija je ušla i u dvorište hrama, te su tražili da se građani raziđu. Radanović je potom zapalila još jednu svijeću.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.