KOMENTARI Bivši ljekar Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a

Tanović: Skaka je kao pravi "vojnik stranke" iskoristio priliku da se umili "ženi, majci, kraljici"

"Umjesto u Opću bolnicu, otišao na KCUS"

Avaz.ba
03.01.2019 09:10

Skaka: Umjesto u Opću bolnicu, otišao na KCUS

Foto: Facebook/Arhiva

Bivši ljekar Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a dr. Hasan Tanović na društvenim mrežama je prozvao gradonačelnika Sarajeva, Abdulaha Skaku. 

Sadašnji uposlenik Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" napisao je da se čini kao da se Skaka malo "zbunio" pa umjesto u Opću bolnicu, otišao na KCUS.

Tako je Tanović na Facebooku objavio fotografiju otpusnog pisma jedne majke koja je rodila prvu bebu u 2019. godini.

- Izgleda da se gradonačelnik Skaka opet "zbunio" pa otišao u KCUS umjesto u Opću bolnicu da obiđe, daruje i uslika se sa prvom bebom rođenom u 2019. godini koja je zapravo rođena nakon prve bebe rođene u 2019. godini.

Ili je jednostavno imao nekontroliranu potrebu da kao pravi "vojnik stranke" iskoristi priliku i umili se "ženi, majci, kraljici" koja će to već znati cijeniti i iz nemilosti uvesti ga u makar malo milosti...

U svakom slučaju čestitke i jednoj i drugoj porodici uz novogodišnju zelju da njihovu djecu u budućnosti niko ne dijeli na “naše i njihove” bebe... - napisao je Tanović na Facebooku.

Tanovićeva prozivka rezultirala je valom komentara. Jedna osoba je komentirala da se nije zbunio, te da vjerovatno i ne zna da se djeca rađaju u Općoj bolnici, dok je druga napisala "šta očekivati od čovjeka koji još uvijek pobjeđuje antifašiste". Oglasio se i Zlatko Kravić, direktor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" koji je rekao da je to nastavak politike SDA.

- Oni su davno zatvorili Opću bolnicu pa zato i ne postoji za njih iako se isti ti SDA-ovci redovno operišu u Općoj, žene im se porađaju i to sve preko veze. Drugačije i ne znaju da žive. Skaka bi rado posjetio Opću, ali lijepi strah. To bi mu bilo zadnje u mandatu. Baš me zanima šta će sada kada se promijeni vlast na svim nivoima - napisao je Kravić u komentaru na Facebooku. 

Nakon što je izazvao mnogo bure u javnosti, oglasio se i gradonačelnik Skaka koji je rekao da će, iako nije bio obaviješten na vrijeme, ove godine darivati i porodilju iz Opće bolnice, uz najljepše želje za sve majke u novoj 2019. godini.

NA VRH