BANJA LUKA

Izložen linču na društvenim mrežama: Radojičiću prijete smrću i nazivaju ga pogrdnim imenima

Tako su, naprimjer, prvog čovjeka grada na Vrbasu nazvali "fašistom", "majmunom", "paščetom", "štakorom"...

Igor Radojičić, gradonačelnik Banje Luke. Printscreen

RTRS

3.1.2019

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić izložen je linču na društvenim mrežama, uključujući i otvorene pozive na likvidaciju, zbog odluke o obustavljanju novogodišnjeg programa.

Kako piše RTRS, na Radojičićevom fan pejdžu na Facebooku mnogi korisnici, pri čemu dominiraju oni iz Federacije BiH, napali su Radojičića zbog njegovog poziva institucijama da riješe slučaj "Dragičević", nazivajući ga pogrdnim imenima, uz obilje uvreda i pozive na linč.  

Tako su, naprimjer, prvog čovjeka grada na Vrbasu nazvali "fašistom", "pederčinom", "majmunom", "paščetom", "štakorom", a sve to nakon što je odlučio da prekine novogodišnji program, navodno, "zbog nasilnog prekida Džinovićevog koncerta".

Neki od korisnika su otišli toliko daleko da pozivaju na Radojičićevu likvidaciju! Ista osoba je, između ostalog, napisala: "Sve su to ista govna kao Dodik, sve njih treba uza zid i pobiti govna jednom zauvijek!"

Na to se jedan od korisnika društvenih mreža nadovezuje pa piše: "Vi ste ubijali dijete, o kakvoj djeci ti govoriš, vadite se na djecu, a vi ste u svijetu poznati po ubijanju djece", sljedeći komentator kaže: "Nije on samo peder on je i fašista."


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.