VREMENSKA PROGNOZA

Na Sokocu jutros izmjerena najniža temperatura u BiH

Prije podne slab snijeg se prognozira za područje Krajine i sjevera Bosne

Avaz.ba

5.1.2019

Prvi dan vikenda BiH su okovale niske temperature. Prije podne slab snijeg se prognozira za područje Krajine i sjevera Bosne. 

Više padavina u Bosni očekuje se u drugoj polovini dana. Većinom će padati snijeg ili susnježica. Na cijelom sjeveru zemlje prolazno može padati i kiša. U Hercegovini sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana naoblačenje. Slab snijeg se prognozira na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar u Bosni slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na sjever. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5 stepeni, na jugu zemlje do 0. Najviša dnevna temperatura zraka većinom izmeđuminus i -1. U Krajini i sjeveru Bosne do 2, a na jugu zemlje do 5.

Temperature zraka izmjerene jutros u 0 sati: Sokolac -17; Bjelašnica -16; Bugojno, Ivan Sedlo -13; Sarajevo -12; Srebrenica -11; Doboj -8; Bijeljina, Livno, Tuzla -7; Grude, Sanski Most, Široki Brijeg -6; Banja Luka, Bihać, Prijedor -5; Gradačac -4; Brčko, Trebinje -3; Neum 0; Mostar 1.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabim snijegom u Krajini i na sjeveru Bosne. Poslije podne i večernjim satima u većem dijelu Bosne sa snijegom ili susnježicom. U Posavini u večernjim satima je moguća i slaba kiša. U Hercegovini prije podne sunčano, a poslije podne se očekuje naoblačenje. Vjetar u Bosni slab zapadni i jugozapadni, a Hercegovini slaba bura. Dnevne temperature od -4 do 2, na jugu do 5.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u večernjim satima. Dnevna temprature oko -3 stepena Celzijusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.