PRAZNIČNA ATMOSFERA

Pripreme za Božić: Sve je više Trebinjaca koji po badnjak idu na pijacu

Na tezgama možete pronaći sve što je jednom domaćinstvu potrebno da bi kuća bila ukrašena za praznik

Gotovi aranžmani po povoljnim cijenama. P. M.

P.M.

5.1.2019

Pripreme za Božić u Trebinju uveliko traju. Iako se badnjak sječe na Badnje jutro, sve je više onih Trebinjaca koji po badnjak idu na pijacu, a razlozi su različiti.



Neko to radi zato što ne može otići do šume da usječe badnjak, neko jer neće stići, a neko što mu je tako lakše. U svakom slučaju postoje prodavci koji su se pobrinuli da se na tezgama nađe sve što je jednom domaćinstvu potrebno da bi kuća bila ukrašena za Badnji dan i Božić.

Tako se na pijaci mogu kupiti badnjaci, slama, bršljan, isklijala pšenica, pa i cijeli aranžmani koje je samo potrebno staviti na sto.

Cijene su pristupačne, vezica bršljana, badnjaka ili slame od 1 do 1,5 KM, isklijala pšenica od 2 do 5 KM, dok se cijene gotovih aranžmana kreću od 5 do 10 KM zavisno od veličine i ugrađenog materijala. Prodavci kažu da prodaja dobro ide.

Na pijaci se još mogu nabaviti i razne vrste ribe, raštan, bijela mrs, sušeno meso, voće, ali i kiseli kupus, ajvar, sve ono što je potrebno da bi se Božić proslavio, kako treba i po tradiciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.