REAKCIJE

Beganović: Nemam veze sa aferom, ali bi bilo dobro da Državno tužilaštvo ispita i diplomu Osmana Mehmedagića Osmice

Moralno nedopustivo da se moje ime veže za tu aferu, jer je jedan od aktera iste ranije objavljivao svoje fotografije sa mnom

Mehmedagić: Kako je diplomirao. Beganović: Mene u aferi nema

Avaz.ba

5.1.2019

Povodom afere u kojoj je portal „Žurnal“ otkrio kako se na skandalozan način može dobiti diploma Srednje medicinske škole iz Sanskog Mosta, te naknadne reakcije nekih portala bliskih vrhu SDA, oglasio se bivši poslanik SBB-a u Federalnom parlamentu Nasir Beganović.

- Lično podržavam svaku istragu koja se tiče bilo kakve nelegalnosti, pa samim tim i eventualnog ispitivanja načina kako je neko došao do diplome u Sanskom Mostu. To bi trebala biti nadležnost Kantonalnog tužilaštva USK i nije moje da se u to, na bilo koji način, miješam. Ali, zaista je moralno nedopustivo da se moje ime veže za tu aferu, jer je jedan od aktera iste ranije objavljivao svoje fotografije sa mnom. To što neko nekoga poznaje, ne znači i ne može značiti da je upućen u stvari koje on radi. Takvo podvaljivanje meni i SBB-u je nastavak satanizacije iz predizborne kampanje. Stoga predlažem da Državno tužilaštvo i v. d. glavne tužiteljice Gordana Tadić ispitaju način kako je, kada, na koji način i pod kojim uslovima u Novom Sadu, po stare dane i iznimno brzo, „diplomirao“ Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA-e. Najviši dužnosnici bh. institucija su u isključivoj nadležnosti Tužilaštva BiH i bilo bi dobro da se o tome javnost objektivno informira - naglasio je u svojoj reakciji Nasir Beganović, bivši federalni zastupnik SBB-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.