NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Penzioneri ponovo izigrani?

Iako je premijer FBiH Fadil Novalić najavio povećanje penzija za januar, skoro 150.000 penzionera, na najavljeno mizerno povećanje još će pričekati

Avaz.ba

6.1.2019

Iako je premijer FBiH Fadil Novalić najavio povećanje penzija za januar, skoro 150.000 penzionera na najavljeno mizerno povećanje još će pričekati. Šta o svemu kaže Vesko Drljača, ministar za rad i socijalna pitanja, kada će se penzije povećati?  

Donosimo i priču o stravičnoj željezničkoj nesreći u Jablanici. Samo u „Dnevnom avazu“ čitajte na kakav potez se odlučio Nermin Turčinović, brat jednog od nastradalih mašinovođa.

Donosimo i reakciju bivšeg federalnog zastupnika SBB-a Nasira Beganovića, koji jasno kaže da nema veze s aferom u kojoj je portal "Žurnal" otkrio, kako se na skandalozan način može dobiti diploma Srednje medicinske škole iz Sanskog Mosta: Nemam veze s aferom, ali bi bilo dobro da Tužilaštvo BiH ispita i diplomu Osmana Mehmedagića Osmice.

U komentaru dana Erol Avdović piše o uplitanju srbijanskih zvaničnika, tačnije Ane Brnabić u unutrašnje stvari BiH.

Donosimo šokantnu priču i vapaj prijedorskih logoraša: Vlada RS „prodaje“ masovne grobnice!

Donosimo i izuzetno dinamičan razgovor s Rasimom Ljajićem, potpredsjednikom Vlade Srbije, koji kaže da je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, svjestan rizika narušavanja integriteta BiH.

Čitajte zašto je ličnost dana Anila Gajević, vlasnica Kasting agencije „Zona“.

Poražavujeće je da je svaki bh. građanin zadužen za 3.342 KM. Koliko je narastao javni dug po jednom stanovniku, dok s druge strane Vlada troši na kafanu.

Čitajte i koliko će bivših zastupnika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH u narednih nekoliko dana dobiti prvu plaću na osnovu „bijelog hljeba“.

Bili smo i na Jahroni, čitajte šta smo zabilježili na olimpijskoj ljepotici.

Donosimo i detalje potrage za mladićem, koji je nestao na Ponijerima kod Kaknja.

U današnjem izdanju na stranicama Crne hronike objavljujemo sve pojedinosti istrage o likvidaciji Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu.

Novinari sportske rubrike pišu zašto FIFA koči transfer Ibrahima Šehića, našeg reprezentativnog golmana u Trabzon. Na meti kojih klubova je Kenan Kodro, sin našeg proslavljenog asa Mehe Kodre.

Do polovine januara bit će održana Skupština FK Sloboda.

Donosimo i priču o Lorisu Karijusu, koji je već dobio nadimak njemački Kazanova. Očigledno je zapaženiji van terena.

Juventus nudi novi ugovor Mandžukiću.

U današnjem printanom izdanju prilog "Panorama" donosi niz ekskluzivnih i zanimljivih sadržaja.

Brano Jakubović, pokretačka snaga "Dubioze kolektiva", otvoreno je za "Dnevni avaz" govorio o prošloj godini, nastupima, društvu, odlasku mladih iz BiH..., a, kako je kazao, već 10 godina nije gradska raja, postao je seljak.

Milić Vukašinović iz Beograda je govorio za "Dnevni avaz" o velikoj porodičnoj tragediji, a, između ostalog, poručio je da bi volio da je smrt njegove kćerke samo ružan san i da bol koju osjeća, vjerovatno, nikad neće proći.

Aleksandra Milanović, rođena Sarajka koja danas živi u Dubaiju, govorila je o modnoj karijeri i angažmanima te nam je otkrila zašto joj nije problem da se skine gola. Aleksandra krasi naslovnu stranu našeg priloga "Panorama".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.