NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Migrante samo mrtve vraćaju u domovinu

Našim čitateljima koji danas slave Božić, upućujemo iskrene čestitke!

Avaz.ba

7.1.2019

U današnjem broju „Dnevnog avaza“, povodom pravoslavnog Božića, donosimo razgovor s mostarskim parohom Radivojem Kruljem, koji, između ostalog, poručuje da se trebamo okrenuti jedni drugima, te donosimo zanimljive priče o božićnim običajima iz Trebinja, Goražda, Prijedora, Bijeljine, Bosanske Gradiške, Semberije...

Otkrivamo i koliko je migranata smrt zaustavila na putu kroz BiH te ukazujemo na svu apsurdnost situacije u kojoj ljudi koji godinama ilegalno prelaze granice tuđih zemalja legalno se u svoje domovine vraćaju jedino u kovčezima. Istražili smo i kako je Vijeće ministara BiH „reklo, pa poreklo“ da će pomoći nabavku helikoptera za Oružane snage BiH, koje danas i dalje raspolažu samo s deset ispravnih letjelica starih 30 godina.

Naš kolumnista Bakir Hadžiomerović današnju „Minutu“ ispisao je ispod naslova „Lijepi li su mostarski dušmani...“, u kojoj secira aktuelnu situaciju u gradu na Neretvi i proziva sve krivce za nikad gore stanje u tom gradu u svim oblastima.

Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH, kojeg je Redakcija portala „The Bosnia Times“ proglasila za ličnost godine 2018., u komentaru povodom dobivanja ovog priznanja, uprkos tome što je izašao kao pobjednik iz bitke u procesu u kojem mu je režim namjestio optužnicu, između ostalog poručuje da „nažalost, političke optužnice i miješanje u rad nisu prošlost“.

Bili smo i na Čavljaku, gdje smo svjedočili brzini i hrabrosti pripadnika Gorske službe spašavanja Sarajevo koji su spasili jedan ljudski život.

Inspirativnu i motivirajuću priču donosimo o Dariju Mihajloviću, koji je prije 25 godina kao 11-godišnjak s ruksakom na leđima otišao iz Zenice, a danas je gradonačelnik u Švedskoj! Znate li da se Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, još uvijek „bakće“ odgovorima na dodatna pitanja Evropske komisije na sad već famozni Upitnik, za što je rok istekao još u septembru prošle godine. Nema Zvizdić odgovora ni na pitanje kada će ovaj posao od kojeg zavisi predaja zahtjeva za kandidatski status BiH u EU konačno biti gotov. Naši novinari provjerili su za koliko vremena „izgore 73 marke“ u ogrjevu, koliko košta cijena metra drva, koja ova zima „guta“ puno brže no prošle godine.

Obišli smo nekropolu stećaka na lokalitetu Kuman, koja je jedina na području Tuzlanskog kantona koja se našla na listi svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

Crna hronika i danas je, nažalost, prepuna šokantnih vijesti, a u jednoj od priča otkrivamo da je u sarajevskom naselju Otes do prekjučerašnjeg ubistva došlo nakon što je pekar u kući zatekao suprugu s komšijom autolimarom kojem je presudio.

Saznajemo i da je ubica s beogradskog Banovog Brda, o kojem bruji region, šetao s „heklerom“ i po Sarajevu. Nažalost, još nema ni traga ni glasa mladiću na Ponijerima kod Kaknja za kojim spasioci tragaju danima.

U današnjem „Avazu“ donosimo i dva priloga – „Sport“ i „Bh. biznis“.

Ovo su samo neki od sadržaja koji vas očekuju na 63 stranice najčitanijeg i najtiražnijeg bh. političkog dnevnika, stoga potražite svoj primjerak „Dnevnog avaza“ na vama najbližem prodajnom mjestu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.