SAOPĆENJA

DF osuđuje stvaranje atmosfere straha i prijetnji u Srebrenici

Od lokalnih vlasti, ali i od vlasti RS očekujemo da osude posljednje ispade, poručili iz ove stranke

Oštro reagirali iz DF-a. Arhiv

Avaz.ba

7.1.2019

Nakon nemilih događaja u Srebrenici tokom proslave Badnje večeri kada su kolone auta i traktora marširale ovim gradom pjevajući četničke pjesme, oglasili su se saopćenjem iz Demokratske fronte koje prenosimo u cijelosti:

- Demokratska fronta najoštrije osuđuje stvaranje atmosfere straha i prijetnji kojoj je izložena povratnička zajednica u Srebrenici i Podrinju posljednjih dana. 

Nemili događaji, poput skrnavljenja Memorijalnog centra Potočari, ali i javne povorke obilježene šovinističkim i mrzilačkim ispadima struktura koje su bliske vlastima Republike Srpske ne doprinose miru i pomirenju nego stvaraju preduslove za nova zastrašivanja koja očito imaju za cilj obeshrabriti povratničku zajednicu i dovesti je u stanje opće nesigurnosti i neizvjesnosti.

Od lokalnih vlasti Srebrenice, ali i od vlasti RS-a očekujemo da osude posljednje ispade i time dokažu da ne sudjeluju u kampanji širenja straha i mržnje.

Svim građanima Srebrenice srpske nacionalnosti, koji ne učestvuju u kampanjii zastrašivanja povratničkog stanovništva ovom prilikom želimo srećan Božić - stoji u saopćenju Demokratske fronte.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.