REAKCIJE Advokat oca brutalno ubijenog mladića

Feraget: Davor Dragičević je živ i zdrav, ali nemamo direktan kontakt

Neko mora dati odgovor na pitanja ko je ubio Davida i ko je doveo do ove cjelokupne situacije

Piše: Fena

Feraget: On nije bjegunac, on je žrtva sistema

Foto: Arhiv


Davor Dragičević je živ i zdrav. Ne znam gdje se nalazi, a očigledno da ima veliki strah od povratka u Banju Luku, kazao je Feni Dragičevićev advokat Ifet Feraget.

Dodao je da se Davor Dragičević danas oglasio prvi put te da on s njim nije imao nikakav direktan kontakt niti ima ikakve informacije.

- Nadao sam se da je s njim sve uredu. Vidio sam videosnimak kojim se Davor oglasio. Živ je i zdrav, ali nemamo direktan kontakt - kazao je Feraget.

On je mišljenja da je na sceni pravljenje situacije u kojoj se fokus svjesno sa službene istrage o ubistvu Dragičevićevog sina Davida prebacuje bez ikakve potrebe na Davora Dragičevića, kojeg proglašavaju bjeguncem.

- On nije bjegunac, on je žrtva sistema. To je čovjek koji je pokrenuo lavinu iza sebe, privukao pažnju cjelokupne bh. i svjetske javnosti i primjer, kao i Muriz Memić, dostojanstvenog i hrabrog građanina koji se pokušava izboriti samo za svoje pravo - kazao je Feraget.

On je mišljenja da slučaj treba preuzeti Tužilaštvo BiH jer su za to ispunjeni uvjeti te da je "sasvim jasno da tužioci koji do sada nisu provodili adekvatnu istragu zbog učinjenih velikih propusta u istrazi nisu u stanju sami sebe da istražuju".

- Neko mora dati odgovor na pitanja ko je ubio Davida i ko je doveo do ove cjelokupne situacije - ocijenio je Feraget.

NA VRH