NAKON PRAZNIKA

Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH, velike gužve na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška

Ugaženog snijega mjestimično ima na planinskim prijevojima

Granični prijelaz Bosanska Gradiška. BIHAMK

Avaz.ba

8.1.2019

Izrazito niske temperature jutros pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. 

Posebna pažnja skreće se na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Ugaženog snijega mjestimično ima na planinskim prijevojima. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Rogatica, Trnovo-Foča, Bihać-Ključ-Mrkonjić-Grad, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić-Grad i Kupres-Šujica. Na dionicama Ripač-Vrtoče i Bosanski Petrovac-Drvar puše jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Vozači koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava (M-15 Šujica-Livno) upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.