BANJA LUKA

Premijerka i ministri Vlade Srbije sutra na proslavi dana RS

Mnogo toga smo uradili u prethodnom periodu i u narednom periodu namjeravamo da gradimo i jačamo RS, njene institucije i svijest o važnosti njenog opstanka

Brnabić: Proslava neustavnog dana. Arhiv

Fena

8.1.2019

Obilježavanju 9. januara - dana RS, kojeg je neustavnim ocijenio Ustavni sud Bosne i Hercegovine, sutra će u Banjoj Luci prisustvovati predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i nekoliko ministara, potvrdio je danas novinarima predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Predsjednica RS Željka Cvijanović je rekla danas novinarima u Banjoj Luci da 27 godina RS "pokazuje jedno ozbiljno doba“.

- Mnogo toga smo uradili u prethodnom periodu i u narednom periodu namjeravamo da gradimo i jačamo RS, njene institucije i svijest o važnosti njenog opstanka - dodala je ona.

Entitetski premijer Radovan Višković je kazao da je obaveza da se gradi "bolja RS, kao poželjna destinacija za život“.

- Očekujem da se nakon 9. januara okrenemo radu, kreiranju politika koje će poboljšati život u RS i od nje napraviti evropsku destinaciju, a Banju Luku kao grad u koji će se dolaziti iz evropskih prijestonica, a ne da se odavde odlazi - kazao je Višković novinarima.

Iako je Ustavni sud BiH ranije 9. januar, kao dan RS ocijenio kao neustavan, u tom bh. entitetu se pripremaju različite aktivnosti za njegovu sutrašnju proslavu.

U centru Banje Luke planirani su svečani defile te akademija i prijemi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.