REAGIRANJA Gradonačelnik Zenice

Kasumović: Neka SDA u svojoj kući određuje ko će voditi politiku, u NB-u neće

Zbog Šepićeve izjave u javnosti su se pojavile špekulacije o nejedinstvu te mogućim isključenjima pojedinih članova iz te stranke

Avaz.ba
08.01.2019 22:03

Fuad Kasumović

Foto: Arhiv

Nakon današnjeg sastanka delegacija SDA i NB oglasio se predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić tvrdeći da nije znao da će do tog sastanka uopće doći te da organi stranke, a ne pojedinci odlučuju o političkim smjernicama. Zbog te Šepićeve izjave u javnosti su se pojavile špekulacije o nejedinstvu unutar NB te mogućim isključenjima pojedinih članova iz te stranke.

Tim povodom na svojoj Facebook stranici oglasio se i Fuad Kasumović gradonačelnik Zenice i jedan od najistaknutijih članova Nezavisnog bloka tvrdeći da se radi o podvalama iz SDA sa ciljem unošenja smutnje i podmetanja rivalstva između njega i Šepića, naglasivši da je davno napustio SDA u koju se ne namjerava vraćati.

- Podvale na moj račun ne prestaju, stalno se podmeće nekakvo rivalstvo između mene i predsjednika Nezavisnog bloka Senada Šepića, a kako bi se unijela smutnja i destabilizirao NB. Ponavljam, Senad Šepić ima moju punu podršku i stavovi rukovodstva, Predsjedništva NB-a su obavezujući za sve. SDA neka u svojoj kući određuje ko će voditi politiku, u NB-u neće, a oni koji to žele - eto im SDA. Ja sam od njih davno otišao i ne mislim se tamo vraćati. I ovim putem poručujem SDP-u i BH bloku da budu hrabri i ubrzaju proces uspostave vlasti, a predsjednik Šepić ima podršku da pozicionira NB u skladu sa našim obećanjem koje smo dali narodu - napisao je Kasumović.

NA VRH