NAJAVA Na kioscima diljem BiH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Prodajom rudnika nestaje i Tomašica

Avaz.ba
09.01.2019 06:38

U današnjem broju "Dnevnog avaza" donosimo priču o prodaji najmasovnije grobnice u BiH Tomašici.

Šta će se desiti prodajom rudnika u sklopu kojeg je i Tomašica, hoće li time biti zatrpani tragovi zločina u Prijedoru te ko bi mogao postati novi vlasnik, otkrivamo u ovom tekstu te donosimo ispovijest Fikreta Bačića iz Prijedora, koji nakon 27 godina nije pronašao kosti svojih najmilijih. Ubijeno mu je 29 članova porodice. On je svoju bolnu ispovijest za „Avaz“ dao povodom obilježavanja 9. januara, kada se u manjem bh. entitetu ovaj dan obilježavao kad dan Republike Srpske. Bačić se osvrnuo i na samu prodaju rudnika, a time i Tomašice.

Nastavljamo priču i o „BH-Gasu“, a šokantno je da je ključne investicije ovog preduzeća vodio čovjek s lažnom diplomom. Osvrnuli smo se i na najavu o sramotnom povećanju plina za 31,3 posto. Građani su, nažalost, kako smo istražili, žrtve još jednog poskupljenja. Skočile su cijene hljeba i kifla, a donosimo u kojem gradu i za koliko. Istražili smo hoće li se poskupljenje preliti na ostale gradove te jesu li nameti opravdani.

Naši novinari tragom dešavanja u Albaniji o zatvaranju kladionica provjerili su je li ta opcija moguća i u BiH, a naši sagovornici su federalni parlamentarci.

Ugledni bh. novinar u današnjoj Minuti piše o obilježavanju neustavnog dana, 9. januara u RS.

Bavili smo se i danas potragom za nestalim El-Eminom iz Kaknja, kojem se trag gubi nakon proslave Nove godine. Istražitelji razmatraju opciju otmice, a postoji i sumnja da se krije. Donosimo i stavove međunarodnih zvaničnika koji kažu da evropski policajci dolaze na granicu BiH, dok Majk Pompeo od BiH traži usvajanje godišnjeg plana za NATO.

Time što mu je dodijeljen zlatni kipić, legendarni muzičar nosi titulu Ličnosti dana. Ko je on i šta je uradio da mu je dodijeljeno ovo priznanje, a koje ga je pozicioniralo za našu ličnost, saznajte u današnjem broju.

Na stranama Globusa pišemo o vremenskim nepogodama, a saznajte gdje su stotine ljudi blokirane te koliki je broj stradalih usred velikog snijega i minusa.

Nismo zaboravili ni godišnjicu ubistva prvog potpredsjednika Vlade RBiH Hakije Turajlića. Nakon 26 godina podsjećamo na ovog velikana, kao i činjenicu da je do danas ostalo nepoznato zašto Turajlićeve ubice nisu otkrivene.

Bili smo i na obilježavanju velikog jubileja najstarije obrazovne ustanove u BiH, osvrćući se na značaj Gaz Husrev-begove medrese, a pročitajte kakve je poruke uputio reis Kavazović na svečanosti.

Na stranama Crne hronike bili smo na suđenju Kemalu Trnčiću, a pročitajte i koliko je Nezir Kamenica dobio godina nakon strašnom zločina u kojem je zaklao majku, nanu i očuha. Donosimo i detalje uspješne akcije policije koji su u Gacku zaplijenili 240 kilograma droge. U akciji pali dvojica Zeničana i Crnogorac.

Kada se selektor BiH vraća u glavni bh. grad te kako se Prosinečki osjeća nakon operacije, donosimo na stranama Sport, a propratili smo i dešavanja u odbojci, košarci...

NA VRH