BEOGRAD Predsjednik Srbije uputio pismo predsjednici manjeg bh. entiteta

Vučić čestitao neustavni dan RS: Srbija vam je snažan oslonac

On je istakao da će Srbija, u ime neraskidivih kulturnih i duhovnih veza, kao iskren prijatelj i pouzdan partner, uvijek biti snažan oslonac Republici Srpskoj

Srna
09.01.2019 09:09

Vučić: Na dan Svetog Stefana primite moje iskrene čestitke za dan RS

Foto: Arhiv

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović povodom neustavnog dana RS, poručivši da će Srbije uvijek biti snažan oslonac tom bh. entitetu.

- Na dan Svetog Stefana primite moje iskrene čestitke za dan RS, uz najbolje želje za njen daljnji napredak. Uz vašu nepokolebljivu volju da odgovorite na različite izazove, kao i istrajan rad da građanima Republike Srpske osigurate blagostanje, uvijek računajte i na nesebičnu podršku Srbije - naveo je Vučić, prenosi RTRS.

On je istakao da će Srbija, u ime neraskidivih kulturnih i duhovnih veza, kao iskren prijatelj i pouzdan partner, uvijek biti snažan oslonac Republici Srpskoj.

- U isto vrijeme, čuvajući mir i stabilnost u RS i BiH, vi nam pomažete da se posvetimo ekonomskom prosperitetu Srbije i ostvarenju zajedničkih planova. Želim svima u Republici Srpskoj dobro zdravlje, sreću u ličnom životu i uspjeh u radu. Živjela Republika Srpska i živjela Srbija - naveo je Vučić.

Treba podsjetiti da, iako je Ustavni sud BiH 9. januar kao dan RS ocijenio neustavnim, u tom bh. entitetu danas će biti proslavljen i obilježen nizom ceremonija.

NA VRH