BIHAMK

Vozači, oprez: Saobraćaj se odvija otežano zbog snijega

Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima. Arhiv

Avaz.ba

10.1.2019

Snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putevima u istočnim, centralnim i jugozapadnim krajevima naše zemlje, kao i preko pojedinih planinskih prevoja.

Jak vjetar mjestimično stvara snježne nanose na putevima Šuica-Livno-Kamensko i Kazanci-Bosansko Grahovo-Resanovci, dok se zbog snijega na kolovozu usporeno odvija saobraćaj na putevima: Glamoč-Mliništa-Mrkonjić Grad, Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča, kao i na širem području Romanije. 

Poledica se može očekivati na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasnježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t. 

Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Molimo vozače da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Vozače koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.