SKANDAL

Krišto brani Čovića i njegovu posjetu Banjoj Luci: Od toga se radi skandal da bi se prikrili zločini Armije RBiH nad Hrvatima

Krišto: Uobičajene metode iz Sarajeva. Arhiva

Dnevnik

10.1.2019

Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a, kazala je za portal Dnevnik da su bošnjački političari i mediji problematizirali jučerašnju prisutnost čelnika HDZ-a BiH Dragana Čovića proslavi neustavnog dana RS da bi pokušali prikriti zločine koje je činila Armija RBiH na jučerašnji dan prije 25 godina u Buhinim Kućama u srednjoj Bosni te opravdati pokušaje preglasavanja Hrvata.

- Nije poenta u Draganu Čoviću niti činjenici gdje je on bio jučer, poenta je u izmišljanju krize i skandala čiji je jedini cilj bio da do šire javnosti u BiH ne dođu vijesti iz Viteza. Umjesto da su se bavili zločinom u kojem je ubijen dvogodišnji dječak među više od 20 osoba hrvatske nacionalnosti, izabrali su svjesno stvarati lažne vijesti i krive interpretacije - rekla je Krišto.

Dodala je da interpretacija Čovićeve prisutnosti u Banjoj Luci predstavlja "uobičajene metode sarajevske političke i medijske mašinerije" koje su po njoj izmišljene da bi se zataškala godišnjica zločina Armije RBiH u Buhinim Kućama.

- To je matrica i ponašanje koje 20 godina ne samo da gledamo nego živimo u BiH, od koje pokušavaju stvoriti bošnjačku nacionalnu državu - kazala je Krišto.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.