RAZGVOR

Ljubo Bešlić: Mostarci će imati javnu raspravu o budžetu

Uvijek iste stranke vrte istu priču, kaže Bešlić

Bešlić: Sve će biti javno

M. Sm.

13.1.2019

Građani Mostara i svi zainteresirani neće ostati uskraćeni za javnu raspravu o budžetu Grada Mostara. Poručio je to jučer mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, kazavši da će Nacrt budžeta za 2019. biti dostupan sljedeće sedmice na stranici Grada. 

- Svake godine iste stranke vrte istu priču i, da vas vratim u prošlost, znate da mi vrlo javno, transparentno damo nacrt proračuna na javnu raspravu i da pozovemo svaku političku stranku, sve građane koji na bilo koji način participiraju u toj priči, da daju amandmane. Znači, i ovaj put sve će biti transparentno – rekao je Bešlić.

On jučer nije mogao precizirati u kojem je iznosu ovogodišnji nacrt predviđen, jer, kako je pojasnio, još je nepoznanica hoće li biti izvršena stvarna promjena koeficijenta, odnosno boda vrijednosti za plaće.

- Mislim da će biti približno kao i prošle godine, moramo još vidjeti hoće li se povećati izvori financiranja, jer nismo dobili razrez od akciza koje se ubiru, a nemamo takvo iskustvo odranije da možemo planirati. Rok od 15 dana bit će dovoljan za primjedbe i sugestije, odnosno amandmane - kazao nam je Bešlić.

Prošlogodišnji budžet koncem februara je usvojen u iznosu od 59,9 miliona KM.

Bešlić nam je, kao predsjednik KO HDZ-a BiH, priznao da je njegova stranka imala optimističan plan o tome da će vlast u Kantonu biti uspostavljena do kraja ovog mjeseca. Zaključili su, kazao nam je, da će ipak sačekati uspostavu federalne vlasti.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.