NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Grubeša lupeta, 9. januar je neustavan

Avaz.ba

13.1.2019

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg bh. političkog dnevnika, pročitajte reakciju državnog poslanika Damira Arnauta na saopćenje ministra pravde BiH Josipa Grubeše u vezi s obilježavanjem 9. januara.

Pročitajte i kako je premijer FBiH Fadil Novalić, nakon što je otkriven u zloupotrebi podataka penzionera, poslao inspekciju Petru Kovačeviću, direktoru Agencije za zaštitu ličnih podataka.

Otkrivamo i od koje bolesti strahuju roditelji u BiH nakon što su zaražene dvije bebe u Bugojnu.

Saznajemo šta se događa u Zavodu penziono-invalidskog osiguranja i zašto se čeka na rješavanje 4.200 zahtjeva za penzije. Također, pročitajte kako je Vijeće ministara BiH podijelilo novac.

Novinari „Dnevnog avaza“ bili su na licu mjesta u Žepi, odakle vam donose priču o tome kako se živi u ovom bh. gradu u zimskim danima. Bili smo i u posjeti domu za beskućnike u Zenici.

Pročitajte i o iskustvu mladog Tuzlaka Elvedina Ibrića, koji je više od 40 puta bezuspješno aplicirao za posao, te zašto je pedijatrija na Bijelom Brijegu krcata.

Saznajte i kakav posao su pokrenuli nezaposleni inžinjeri iz Donjeg Vakufa, ali i koliko je gostiju posjetilo nekropolu stećaka u Stocu prošle godine.

Ličnost dana je Zoran Zaev, premijer Republike Sjeverne Makedonije.

Na stranicama Crne hronike otkrivamo za kim je MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisao potjernicu. Također, pročitajte i šta nam je ispričao Esad Gazibegović, otac premlaćenog maloljetnika iz Gračanice.

Na sportskim stranicama saznajte više o prvoj ovogodišnjoj prozivci FK Sarajevo, kao i problemima nogometaša zeničkog Čelika. Pročitajte i za koga su se raspitivali čelnici madridskog Reala. Donosimo i informacije o pripremama Rukometnog kluba Bosna.

Posebni prilog u današnjem broju lista je „Panorama“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.