REAKCIJE Nove trzavice na političkoj sceni

Iz SNSD-a se oglasili zbog izjava Željka Komšića: Na djelu rušenje demokratskog poretka u BiH

Srna
13.01.2019 18:27

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da je izjava člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da "priželjkuje da Vijeće ministara iz prošlog mandata ostane još četiri godine u tehničkom mandatu" u najmanju ruku skandalozna i da je to poziv na rušenje demokratskog poretka u BiH.

- Osnovni princip demokratije jeste da se provede volja građana koja je izražena na demokratskim izborima. Ovo što govori Komšić u potpunosti je u suprotnosti sa tim i poziv je na rušenje demokratskog poretka - izjavio je Kovačević za Srnu.

On smatra da bi bilo dobro da se u ovakvoj situaciji oglase predstavnici EU, ljudi iz Brisela i iz mnogih drugih ambasada i kažu šta misle o tome da ne dođe do implementacije izborne volje građana u Republici Srpskoj i BiH.

- Mislim da je ovo isto tako u konačnici pogubno za Komšića i njegovu političku ideju, jer je to direktan pokazatelj da u BiH funkcioniše jedino Republika Srpska, da je Republika Srpska jedina u kojoj su sve institucije u potpunosti stabilne i funkcionalne za razliku od BiH u kojoj nije moguće čak ni formirati vlast - istakao je Kovačević.

Kao što je poznato, Željko Komšić je kazao da je njegov uslov da kao član Predsjedništva BiH podrži imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije, usvajanje Godišnjeg nacionalnog programa za NATO. 

NA VRH