BIHAĆ

U toku istraga protiv sarajevskog advokata Anela Kurtovića zbog napada na konobara i policajca

Oštećeni su zadobili teže i lakše tjelesne povrede

Kurtović: Bio priveden, u toku istraga. Arhiv

H. Bijedić

16.1.2019

Sarajevski advokat Anel Kurtović nakon napada na konobara i policajca bio je priveden, a istraga u ovom slučaju je još uvijek toku potvrdila je za naš portal Snežana Galić, portparol MUP USK.  Prema njenim riječima Kurtović nije zadržan u pritvoru. 

- Kolege još uvijek rade po tom događaju. Po završetku istrage ćemo vidjeti kako da li će ovo ići kao krivično djelo ili kao narušavanje javnog reda i mira - kazala je Galić. 

Naime, u jednom ugostiteljskom objektu u Bihaću Kurtović je napao konobara i policajca, koji se prema informacijama kojima Galić raspolaže zadobili lakše, odnosno teške tjelesne povrede. 

- Prema informacijama kojima raspolažem policijski službenik i advokat su zadobili lakše tjelesne povrede, dok je konobar zadobio teške tjelesne povrede. Tokom dana ćemo imati više informacija o ovom slučaju. - kazala je Galić. 

Inače, Kurtović je javnosti poznat kao advokat Sanje Cerić, koja je bila jedan od aktera seks-afere u Bihaću.  

Podsjećamo, Cerić je optužila biznismena Sabahudina Blaževića iz Bihaća s kojim je bila u ljubavnoj vezi, a koji je snimao njihove seksualne odnose i neovlašteni ih objavljivao na porno stranice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.