SARAJEVO

Uručene donacije porodicama petorice ubijenih sarajevskih policajaca

Predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije istakao da je njihov cilj da se pronađu sistemska rješenja za pomoć porodicama nastradalih policajaca

Uručenje čeka za djecu i porodice nastradalih policajaca održano je u MUP-u KS

N. G.

16.1.2019

U prostorijama MUP-a KS danas je uručena donacija za djecu i porodice nastradalih policajaca.

Donacija je proistekla iz dobrovoljne večere za naše heroje održane na "Coca Cola Holiday Marketu Sarajevo" u nedjelju, 30. januara. 

Nihad Halvo, zadužen za sigurnosni aspekt, i Ivan Vidović su uručili ček u iznosu od 8.630 KM. Osim večeri na kojoj su prikupljena sredstva u vidu prodaje hrane i pizza, aukcije dresova Željezničara i Sarajeva, humanitarne tombole i dobrovoljnog priloga, uključili su se i brojni privredni subjekti. Viktor Čatić je u ime Sindikata policije kazao da je akcija uspješno provedena. 

- Bez građana, ljudi dobre, volje ova akcija ne bi bila uspješno provedena. Ovih putem želim da zahvalim svima koji su učestvovali. Zadovoljni smo jer su se i različiti privredni subjekti zainteresirali i odlučili pomoći u vidu stipendija - "Hifa petrol" Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Centar, Udruženje "Obrazovanje gradi BiH", kao i Fondacija "Duga", koja egzistira pri društvu "Krivaja" Zavidovici. Istakao bih i Upravni odbor Međunarodne policijske agencije koji će uplatiti sredstva u fond solidarnost sindikata policije - kazao je Čatić.

Riječ je o pet porodica policijskih službenika koji su nastradali na dužnosti u periodu nakon rata, a među njima su i Adis Šehović i Davor Vujinović, koji su svirepo ubijeni u oktobru. 

- Ne želimo da padnu u zaborav. Nadam se da će Vlada KS i Kanton kroz budžetske resurse adekvatno zbrinuti porodice nastradalih i pomoći im - kazao je Čatić.

Predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije je istakao da je njihov cilj da se pronađu sistemska rješenja za pomoć porodicama nastradalih policajaca.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.