REAKCIJE

Plenković: Odlazak u Banju Luku bio je odabir Čovića i HDZ-a BiH

Širok osmijeh, zlatan zub iz prvog reda neustavne proslave, samo da bi se napakostilo Željku Komšiću

Plenković i Čović. Arhiv

Fena

16.1.2019

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentirao je u srijedu u Hrvatskom saboru ocjene o prisustvu Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH, neustavnom danu Republike Srpske u Banjoj Luci te poručio da je to bio odabir HDZ-a BiH i Čovića.

- To nije bio prvi put da je predsjednik HDZ-a BiH bio u Banjoj Luci toga dana, stojim iza onoga što sam rekao, da su takve odluke i odabiri, politički odabiri HDZ-a BiH i njenog predsjednika, bez konsultacija, bez uputa s centralom u odnosu na poslovnu jedincu u Mostaru - izjavio je hrvatski premijer u ''Aktualnom prijepodnevu''. 

On je ovo rekao komentirajući pitanje SDP-ovca Predraga Matića o Čoviću kao "voditelju HDZ-ove poslovne jedinice broj 1" u Mostaru. 

- HDZ BiH nije nikakva poslovna jedinica HDZ-a - uzvratio mu je hrvatski premijer. 

Matić pak ističe da "Čović od gubitka izbora srlja iz gafa u gaf", posljednji je odlazak u Banju Luku. 

- Širok osmijeh, zlatan zub iz prvog reda neustavne proslave, samo da bi se napakostilo Željku Komšiću - ustvrdio je zastupnik kojeg je zanimalo Plenkovićevo mišljenje o Čovićevim postupcima te poruka majkama i djeci poginulih i nestalih u Bosanskoj Posavini u kojoj je, kaže, poginulo više od tri hiljade ljudi. 

Matić je poručio i kako je u cijeloj priči "Pedro" ispao hrvatski ambasador Del Vechio, kojem je, dodao je, možda presudilo što je bio SDP-ovac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.