BIHAĆ

Majka Emilija: Samo ja nisam bila u čudu što nosim trojke

Brzo sam prihvatila sretnu vijest i shvatila sam to kao Božiju poruku, kaže sretna majka

Leona, Ivan i Luka

Piše: M. MUJADŽIĆ

17.1.2019

Imati troje djece rođene istog datuma, u razmaku od samo nekoliko minuta, rijetkost je i medicinsko čudo, ali i sreća koju osjeti tek mali broj roditelja. Među njima su i Bišćani Emilija i Anto Vuković.  

Ponosni tata

U ponedjeljak je, deset minuta poslije ponoći, u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” na svijet stigla Leona, minutu poslije Ivan, a potom i Luka. Bebice su teške 1,9, 2,2 i 2,3 kilograma.

- Divno se osjećam, trostruka sreća i olakšanje, jer je sve dobro prošlo. I tata je veoma ponosan i sretan. Bio je posvećen tokom cijele trudnoće, a pogotovo sad, kad su nam bebe stigle – kaže Emilija.

Vuković: Divno se osjećam

Na vijest da Emilija nosi trojke, u porodici Vuković svi su bili iznenađeni.

- Iskreno, mislim da samo ja nisam bila u čudu. Brzo sam prihvatila sretnu vijest i shvatila sam to kao Božiju poruku za sve ono što sam proživjela s obzirom na to da sam u posljednjih pet godina imala dva spontana pobačaja – kaže Emilija, koja već ima desetogodišnjeg Dorijana.

Emilija je trenutno nezaposlena, a muž Anto radi u Hrvatskoj i uvijek je na terenu. Zato ne kriju da očekuju podršku vlasti.

Jedna plaća

- Nadamo se da će nas podržati, jer ovoliku porodicu nije lako izdržavati sa jednom plaćom. Nadam se zaposlenju, po struci sam odgajateljica u vrtiću – kaže sretna majka.

Porod je obavljen carskim rezom, što je uobičajeno kod takvih trudnoća, ističe ljekarski tim koji je uspješno vodio Emilijinu trudnoću i porod. Među njima su ginekolozi Sulejman Kulenović, Vanja Alibegović i anestiziolog, dr. Eldin Halilbašić.

Idealna težina  

- Majka i bebe su odlično, težina je idealna. Carski rez smo napravili u 35. sedmici trudnoće, što je izvrstan rezultat, jer se inače ovakve trudnoće završavaju sedmicu-dvije ranije - kaže dr. Kulenović.

Prije dvije godine, u KB “Dr. Irfan Ljubijankić” također su rođene trojke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.