NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Zašto gripa ubija?

Šta u Sindikatu Granične policije BiH kažu o najavi da bi se mogao preispitati Pravilnik o policijskim uniformama

Avaz.ba

17.1.2019

U današnjem broju "Dnevnog avaza" donosimo priču o tome - Zašto gripa ubija!

Pročitajte i priču o tome ko se sve nalazi na spisku kandidata za „Medalju otpora“. Saznajte koje su predviđene naknade i ko bi mogao posthumno dobiti ovu medalju, koja je predmet sporenja boračkih udruženja već 25 godina. Šta kaže ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević.

Saznajte i kod koliko je pacijenata u Federaciji potvrđen virus, zašto gripa ubija i kako se virus širi. Šta o svemu kažu stručnjaci i koliko je zaraženih u RS. Ima li lijeka?

Šta u Sindikatu Granične policije BiH kažu o najavi da bi se mogao preispitati Pravilnik o policijskim uniformama, koji već godinu stoji u ladici Vijeća ministara BiH, a usvojen je 2017. godine.

Ugledni bh. novinar Bakir Hadžiomerović u današnjoj Minuti donosi naslov „Aco-faco ubiše Olivera I.“

Donosimo i reakciju Saveza za bolju budućnost BiH. Pročitajte koje su poruke kada je u pitanju podrška NATO savezu i koga podržava ova stranka. Saznajte i šta traži Sadik Ahmetović, jedan od osnivača Nezavisnog bloka. Zbog čega traži da strankom upravlja Fuad Kasumović, a ne više Senad Šepić, aktuelni predsjednik.

U intervjuu donosimo reakciju Nevena Anđelića, profesora iz Londona, koji govori o Brexitu. Pročitajte njegove poruke i šta znači za BiH odgađanje napuštanja Velike Britanije u Evropskoj uniji.

Saznajte i zašto je Valentin Ćorić, osuđeni ratni zločinac, pušten iz pritvora i kako je dočekan u Zagrebu. Donosimo i priču zašto je pokrenut prekršajni postupak protiv mesara Murisa Mujanovića, intimusa Bakira Izetbegovića i kako je bez zdravstvenog nadzora držao čak 160 goveda. Pročitajte i ko je krio optužnicu protiv Hamdije Abdića Tigra. Zašto je objavljena tek sada.

Na stranixama Mozaika pročitajte ko ubija napuštene pse, ko je nova Miss Romkinja i šta kaže njen otac na ovu nagradu.

Pročitajte i odluku Kantonalnog suda u Sarajevu da se Alija Delimustafić, bivši ministar policije BiH, nakon tri godine pusti iz pritvora. Koje su mu mjere određene, ko je i šta od njegove porodice založio kao jemstvo i gdje se u Sarajevu nalaze milionski vrijedne nekretnine. Saznajte i ko su novi ambasadori BiH. Donosimo sva imena.

Na stranicama Crne hronike donosimo detalje zločina u Tuzli. Kako je profesor engleskog jezika čekićem tukao direktoricu i pedagoginju.

Saznajte i detalje sa suđenja supružnicima koji su ubili bebu u Grudama. Šta su rekli na sudu u Mostaru. Donosimo i priču o tome hoće li se Dejan Zarić, koji je optužen za pokušaj ubistva suparnika zbog djevojke, nagoditi s Tužilaštvom KS.

Na stranicama Džet-seta donosimo nastavak seks-afere koji drma region. Koga za pomoć moli Jelena Karleuša, šta o svemu kaže Vranješ.

U Sportu donosimo priču hoće li Ganac Adukor ostati na Koševu, šta kaže Simo Krunić, bivši igrač i trener s Grbavice, o Želji i Sarajevu. Hoće li Edin Džeko otići u Kinu i šta kaže Hasan Salihamidžić o tome da bi mu Oliver mogao biti mentor.

Donosimo i naš redovni i uvijek zanimljivi prilog „KultArt“

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.