BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada FBiH: Stečajni postupak za PS "Vitezit", nastavak izgradnje autoceste na Koridoru 5C

Prihvaćena informacija Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije

Vlada FBiH. Arhiv

Fena

17.1.2019

Vlada FBiH prihvatila je informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o zahtjevu Općinskog suda u Travniku za davanje prethodne saglasnosti za otvaranje stečajnog postupka nad ekonomskim društvom PS "Vitezit" d.o.o. Vitez.

U cijelosti su podržane dosadašnje odluke tog suda o odbijanju prijedloga za otvaranje stečajnih postupaka nad ekonomskim društvima namjenske industrije zbog "nepostojanja pravnog interesa predlagatelja dok se stečajni dužnik nalazi u postupku finansijske konsolidacije".

Vlada FBiH donijela je odluku i o izuzimanju šumskog zemljišta i njegova namjena promijenjena je u građevinsko za potrebu građenja autoceste na Koridoru 5C, dionica Tarčin - Ivan.

Federalna vlada također je dozvolila JP "Autoceste Federacije BiH" d.o.o. Mostar ulazak u posjed nekretnina prije isplate naknade za nekretnine potpuno izvlaštene rješenjem Službe za graditeljstvo i prostorno uređenje općine Žepče.

Riječ je o šest parcela za koje je postupak izvlaštenja vođen s ciljem izgradnje autoceste na trasi Koridora 5C, dionica Poprikuše - Nemila, na području općine Žepče, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.