NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Volim kad obradujem zemljake

Donosimo i alarmantne podatke o tome kako je BiH nespremno dočekala epidemiju gripe

Avaz.ba

18.1.2019

U današnjem, 8.446 broju najtiražnijeg dnevnog lista u BiH donosimo ekskluzivni intervju s Jusufom Nurkićem, našim košarkašem koji igra sezonu karijere u američkoj NBA ligi. Ovaj vrhunski sportista za naš list govori o tome kako je tokom sezone za šest mejseci odigrati 82 utakmice, čemu teži sa svojim Blejzersima, šta radi u slobodno vrijeme... Veliki i veličanstveni Nurkić otkriva i kako liječi nostalgiju za domovinom.

Donosimo i alarmantne podatke o tome kako je BiH nespremno dočekala epidemiju gripe i kako je sve više oboljelih koji moraju sami nabavljati vakcine.

Naši novinari nastavljaju istraživati ko je sve na spisku imena predloženih za dodjelu „Medalje otpora“, a donosimo i reakcije boraca koji su na prvim linijama branili i odbranili ovu zemlju od agresora, no njihova imena nisu među „odabranim društvom“ za ovo priznanje. „Tobejarabi i samo bi falilo da na spisak još stave Bakira Izetbegovića“, neke su od reakcija boraca, koji se ne mogu načuditi što je politika odlučila svoje „perjanice“ promovirati u otporaše, koji niti ratnog rova niti puške nisu ni vidjeli.

Otkrivamo i najnoviju aferu s poticajima, gdje su pojedini mljekari lažno prijavljivali da su proizveli i po pet miliona litara mlijeka, a sve kako bi se nelegalno dočepali novca za poticaje.

U današnjoj „Minuti“ kolumnista Bakir Hadžiomerović raskrinkava hajku na novu koaliciju u Kantonu Sarajevo, kojoj SDA podmeće „protjerivanje bosanskog jezika iz sarajevskih škola“.

Znate li da je na današnji dan prije 42 godine u avionskoj nesreći u blizini Kreševa poginuo Džemal Bijedić, nekadašnji predsjednik Saveznog izvršnog vijeća i jedan od najistaknutijih bh. političara. O ovoj tužnoj godišnjici za „Avaz“ govori historičar Husnija Kamberović, koji je i autor knjige o političkoj biografiji Bijedića.

Kažu, da „ko čeka, taj dočeka“, pa je tako i jedna bivša ambasadorica čekala nekoliko godina da u Predsjedništvo BiH ponovo dođe Željko Komšić i da je pošalje na novu diplomatsku destinaciju. Saznajte na 4. strani „Dnevnog avaza“ o kojoj je bivšoj novinarki, koja je zaplovila diplomatskim vodama, riječ i kako joj je suprug pomogao da su danas u takvoj poziciji da zajedno biraju hoće li ona u bh. ambasadu u London ili u Beograd?

Otkrivamo i kako Adnan Terzić, direktor „Autocesta FBiH“, namjerava namaći novac za puteve i ko će dati stotine miliona za Koridor 5C.

Naša muzička legenda Halid Bešlić za današnji „Avaz“ ekskluzivno govori o tome kojem se operativnom zahvatu podvrgnuo u Minhenu, te koji je poznati svjetski hirurg porijeklom iz BiH obavio taj zahvat.

Ispratili smo na stranicima naše rubrike Globus sve značajnije događaje na svjetskoj sceni, među kojima dominira jučeršanja posjeta Vladimira Putina, predsjednika Rusije, Beogradu, koji je nakratko „posjedio“ i s Miloradom Dodikom, predsjedavajućim Predsjedništva BiH, i Željkom Cvijanović, predsjednicom entiteta RS, i to ispod zastave BiH.

Istražili smo i na koji način šverceri duhana trpaju milione u džepove dok se čeka moratorij na rast akciza.

Sanja Cerić, Bišćanka koja je mjesecima u centru pažnje zbog snimaka seksa na kojima ona tvrdi da su ona i biznismen Sabahudin Blažević, a koji su osvanuli na jednoj pornografskoj stranici, kao što je i najavila, počela je na svom blogu otkrivati detalje afere u čijem se središtu našla. Saznajte šta su za „Avaz“ o ovom slučaju rekli u Tužilaštvu USK, a šta je Cerić sve napisala u otvorenom obraćanju u svom blogu o, po svemu sudeći, bivšoj kolegici A. J.

Naši novinari otkrili su i kako su čelnici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS krčmili naš novac i od njega sebi međusobno kupovali skupocjene poklone.

Jeste li znali da u Tuzli više od 160 porodica bezuspješno pokušava ući u svoje stanove koje su platili još prije 10 godina? Ovo se vjerovatno može desiti samo u BiH, a ti građani protestirali su jučer na ulicama Tuzle, gdje smo zabilježili njihove priče.

Na stranicama Crne hronike donosimo detalje o ubilačkom pohodu profesora Fuada Isabegovića u tuzlanskoj Gimnaziji „Ismet Mujezinović“, gdje je prekjučer umalo ubio direktoricu te škole Almu Mujkanović i pedagogicu Nuru Ćosićkić.

Otkrivamo i šta je zaštitar firme „Murex“ iz Špionice kod Srebrenika priznao u Sudu u Tuzli.

Na stranicama naše rubrike Život donosimo nesvakidašnju priču o migrantima u Bihaću. Ima i onih koji rade, nađu životne saputnike i prilagođavaju se životu našoj zemlji...

Na sportskim stranicama „ugostili" smo Abdulaha Skaku, gradonačelnika Sarajeva, koji najavljuje da na EYOF stiže više učesnika nego na ZOI 84!

U „Dnevnom avazu“ danas čitajte i naš revijalni prilog „TV extra“, u kojem ćete naći najkompletniji sedmični TV program, ali i još druge brojne sadržaje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.