POLITIKA Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik nije dovršio rečenicu: U ovom trenutku bošnjačka i hrv...

On se osvrnuo i na izborne rezultate sa prošlogodišnjih izbora

Avaz.ba
18.01.2019 12:03

Dodik: Uspjeli smo da ostvarimo dobar izborni rezultat

Foto: N1

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je jučer u poslijepodnevnim satima primio predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i predsjednicu bh. entiteta Republika Srpska Željku Cvijanović, prenosi N1.

Putin je Dodiku čestitao na izbornim rezultatima i poručio da se odnosi razvijaju veoma uspješno. Dodik je, pak, s druge strane tokom razgovora kazao da je Republika Srpska provela izborne rezultate i formirala vlast, ali da ima određenih zastoja u procesu formiranja vlasti na razini države.

- Drago mi je što vas ponovno vidim. Čestitam Vam na pobjedi na izborima i izboru za članu Predsjedništva BiH. Odnosi se između nas razvijaju veoma uspješno - kazao je Putin.

Dodik se osvrnuo i na izborne rezultate sa prošlogodišnjih izbora. 

Uspjeli smo da ostvarimo dobar izborni rezultat. Sada smo u fazi konstituiranja organa u BiH i tu, naravno, ima određenih zastoja. Kao što je uobičajeno u Bosni, stalno se nešto uvjetuje. U ovom trenutku bošnjačka i hrv.... pokušava da to uvjetuje prihvatanjem odluke o putu ka NATO-u, što mi odbijamo, naravno. Tako da će primjena rezultata vjerovatno trajati još jedno duže vrijeme - kazao je Dodik.

Video možete pogledati na sljedećem linku

NA VRH