NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ko je vlasnik odmarališta u Neumu

Avaz.ba

19.1.2019

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg bh. političkog dnevnika, istražujemo zašto je dva puta propao pokušaj prodaje odmarališta u Neumu u vlasništvu „BH Pošte“.

Nastavljamo da pratimo i porno-aferu u Bihaću. Pročitajte zašto Sanja Cerić tvrdi da su ona i njeni advokati pod političkim pritiskom.

Pitali smo kada Parlament FBiH usvaja borački zakon.

Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić jasno je kazao šta njegova stranka planira uraditi ukoliko Bh. blok uđe u koaliciju sa SDA. Više o tome možete pročitati na 4. strani.

Danas objavljujemo i potresnu priču Dragice i Gorana Plauc iz Tuzle, koji već 26 godina sumnjaju da su mi ljekari slagali kako su njihovi sinovi umrli nakon rođenja.

Bili smo i na obilježavanju 42. godišnjice smrti Džemala Bijedića u Mostaru.

Novinari najtiražnijeg lista u državi istražuju i šta usporava početak gradnje Hidroelektrane "Vranduk" kod Zenice.

Za „Avaz“ su govorili i hrabri hrvatski policajci koji su spasili živote 15 migranata.

Ajla Šljivar je desetogodišnja nada bh. tenisa. O njenom trudu i uspjehu pročitajte više na stranicama Mozaika.

Donosimo i zanimljive priče vegana i vegetarijanaca u Bosni i Hercegovini. Za „Avaz“ otkrivaju je li teško odreći se mesa te sa kakvim predrasudama se svakodnevno nose.

Pitali smo i koja su prava potrošača po pitanju garancije na kućanske aparate. Zašto se veš-mašine, usisivači, frižideri i televizori danas brže kvare?

Ličnost dana je Samir Turković, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Na stranicama Crne hronike nastavljamo da pratimo slučaj nasilnog profesora tuzlanske gimnazije koji je napao direktoricu i pedagogicu škole. Saznajte šta se desilo na njegovom ispitivanju u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Pročitajte i detalje o nemilom slučaju u Tesliću kada je mladić objavio na društvenim mrežama slike gole bivše djevojke, kao i detalje krađe u Vitini kod Ljubuškog kada je napadnuta supruga vlasnika mjenjačnice.

Na stranicama Života donosimo nekoliko zanimljivih priča, među kojima je i ona o majci dvoje djece iz Trebinja Valentini Mitrović koja izrađuje personalizirane rukotvorine. Marica Mršo-Kolak žena je koja ne dopušta da išta stane između nje i njenih snova. Tako je, kada ne slika, možete vidjeti na motoru među ostalim članovima Motokluba „Jastrebovi“.

Na sportskim stranicama naći ćete ekskluzivni razgovor sa Mehmedom Baždarevićem, šefom stručnog štaba Pariza.

Naši novinari otkrivaju i koji fudbalski klubovi su bacili oko na Edina Džeku, a pročitajte i optužbe na račun Žozea Murinja.

Analizirali smo i koliko su za uspjeh Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u rukometu zaslužni Bosanci i Hercegovci koji igraju za hrvatski nacionalni tim.

Posebni prilog u današnjem broju našeg lista je „Sedmica“.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.