PRESIJA Toskanac i sjajni pozorišni reditelj

Paolo Mađeli pojeo begovu čorbu u „Čobaniji“

Kostimografski dio posla u predstavi Mađeli je povjerio Lejli Hodžić

Ad. K.
19.01.2019 13:52

Mađeli i Hodžić: Ko dugo i naporno radi, taj dobro i ogladni

Paolo Mađeli (Magelli), sjajni pozorišni reditelj, ovih dana boravi u Sarajevu. Mađeli u Narodnom pozorištu radi predstavu o kojoj detalje krije kao zmija noge. Navodno, predstava će biti pravo otkrovenje, a njena premijera planirana je za kraj ovoga mjeseca.

Kostimografski dio posla u predstavi Mađeli je povjerio Lejli Hodžić, koja je kostimografiju radila i za igrane filmove „Grbavica“, „Na putu“, „Otok ljubavi“...

I kako to obično biva, ko dugo i naporno radi, taj dobro i ogladni. Dogodilo se to i Mađeliju i Hodžić te su, ne zna se na čiju preporuku, glad i žeđ gasili u uglednom ugostiteljskom objektu „Čobanija“ u sarajevskoj ulici Skenderija.

Mađeli je rođen u mjestu Prato u italijanskoj provinciji Toskana, što znači da mu kulinarstvo nije nepoznanica. Iako izbirljiv u hrani, za begovu čorbu je imao samo riječi hvale.

Potpis na režiju Mađeli je stavio u predstavama „Feničanke“, „Tri sestre“, „Mandragole“, „Noćni život“, „Amadeus“ i brojne druge. Radio je u Francuskoj, Njemačkoj, Venecueli, Švicarskoj, Kolumbiji, Mađarskoj, Meksiku i, naravno, na prostoru cijele bivše Jugoslavije. U izboru časopisa „Hrvatsko glumište“ proglašen je za najboljeg reditelja 1997., 1998. i 2009. godine.
NA VRH