REAKCIJE Predsjedavajući kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH

Saša Magazinović: Ne znam za dogovor SDP i SDA o koaliciji

Kada su u pitanju odluke u vezi formiranja vlasti, postoji mogućnost da će biti iskorišten i institut Referenduma članstva koji postoji u novom Statutu SDP

H. B.- E. Ma.
19.01.2019 18:24

Magazinović: Za taj dogovor ja ne znam, a odluka o tome sigurno ne postoji

Saša Magazinović, predsjedavajući kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH , oglasio se na Facebooku povodom novonastale situacije u Tuzlanskom kantonu. 

Podsjetimo, sinoć je Predsjedništvo SDP u TK odlučilo da započne razgovore o formiranju vlasti sa SDA i PDA u ovom kantonu. 

Njegov komentar prenosimo u cijelosti. 

- Mnogo je pitanja ovih dana u vezi navodnog dogovora o koaliciji SDP-SDA. Za taj dogovor ja ne znam, a odluka o tome sigurno ne postoji.

Odluku o koalicijama donosi Glavni odbor. Do sada je GO SDP, neposredno prije potvrđivanja vlada, dao zeleno svjetlo za koalicije u USK i Kantonu Sarajevu. Naredna sjednica Glavnog odbora SDP će biti zakazana ovih dana i održana početkom februara.

Kada su u pitanju odluke u vezi formiranja vlasti, postoji mogućnost da će biti iskorišten i institut Referenduma članstva koji postoji u novom Statutu SDP.

Jedinstvo unutar SDP i jedinstvo BH bloka su za mene jako važni, tako da se trudim da svojim izjavama ne komplikujem ionako složenu situaciju. Smatram da trebamo biti dosljedni i ispuniti obećanja koja smo dali biračima u kampanji, a na osnovu kojih su nam oni dali povjerenje - napisao je Magazinović na Facebook.

NA VRH