REAKCIJE

Ćudić nakon što ju je SDA-ova zastupnica Zuko pitala zašto ne rađa djecu: Ovo je simbol sunovrata javnog diskursa

Ovakvo pitanje izazvalo je brojne komentare u javnosti i na društvenim mrežama

Ćudić i Zuko. Arhiv

Avaz.ba

21.1.2019

Zastupnica u Parlamentu FBiH Kenela Zuko (SDA), gostujući u emisiji N1 televizije, govorila je, između ostalog, o svojoj kolegici iz parlamentarnih klupa Sabini Ćudić (Naša stranka). 

Ona je naglasila da se "gospođa Ćudić vodi time da će se više djece rađati ako se da 180 maraka šest mjeseci".

- Ona je bila kantonalna zastupnica prošle četiri godine, sada je ponovo zastupnica, zašto ne rađa djecu - zapitala se Zuko.

Ovakvo pitanje izazvalo je brojne komentare u javnosti i na društvenim mrežama, a na svome Instagramu reagirala je i Ćudić, koja je također zastupnica u Parlamentu FBiH.

Njenu reakciju prenosimo u cijelosti.

- Razočarana, zatečena i zgrožena odlukom zastupnice Zuko, inače doktorice pedagogije, da razgovor o porodiljskim naknadama i opravdanje zašto je bila protiv mog amandmana na budžet Federacije Bosne i Hercegovine, kojim se obezbjeđuju naknade za nezaposlene porodilje, svede na pitanje: Zašto onda Sabina Ćudić ne rađa djecu nego je "na jednom djetetu"?

Da neko koga ne poznajem, ko ne zna ništa o meni, o mojoj porodici, o tome želim li, mogu li, hoću li imati više djece - iskoristi svoj intervju da problematizira moju kompetentnost da govorim o zakonskim rješenjima kada sam "na jednom djetetu" je simbol sunovrata našeg javnog diskursa.

Žao mi je da ste se odlučili na ovaj korak, zastupnice Zuko, morali bi biti iznad toga - napisala je Ćudić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.