ZENICA Nastavljeni pregovori stranaka

Bradarić i Isak demantirali Kasumovića: Nemamo većinu u ZDK!

Trenutno imamo 17 zastupnika i nemamo parlamentarnu većinu, budući da je Stranka za BiH izašla iz Građanskog bloka

D. PAŠALIĆ
21.01.2019 11:12

Bradarić, Isak i Kasumović

Foto: B. Mahmić

Nastavljeni su pregovori stranaka koje čine većinu u Skupštini ZDK, a sve s ciljem formiranja Vlade ZDK.

Novinarima se obratio Ramo Isak (A-SDA), predsjednik KO A-SDA ZDK, koji je demantirao navode Fuada Kasumovića da imaju većinu.

- Trenutno imamo 17 zastupnika i nemamo parlamentarnu većinu, budući da je Stranka za BiH izašla iz Građanskog bloka - rekao je Isak.

Ističe da će A-SDA konsultirati svoje organe stranke da vidi šta će dalje, a posebno ističe da do sada nisu ni s kim razgovarali.

I Mehmed Bradarić, kandidat Građanskog bloka iz SDP-a za mandatara Vlade ZDK, potvrdio je da su obaviješteni, putem e-maila i medija, o istupanju zastupnika Stranke za BiH iz Građanskog bloka.

- Nisam siguran da imamo većinu. Moja namjera je bila časna. Vidjet ćemo šta će se dešavati - rekao je Bradarić.

Podsjetimo, Kasumović se prvi obratio medijima tvrdeći da je sve dogovoreno, da su resori podijeljeni i da će nova Vlada ZDK biti imenovana do kraja januara, što se, na kraju, kao i njegove izjave sa sastanka od petka, ispostavilo netačnim.

Inače, SBB je u petak istupio iz pregovora o formiranju vlasti u ZDK, a trenutno Građanski blok čine SDP, DF, Naša stranka, Nezavisni blok, A-SDA i samostalni zastupnik Omer Škaljo, što je 17 zastupnika.

NA VRH