ZENICA

Galijašević: Započet ćemo razgovore sa svim strankama u ZDK

Očekivali smo da ne može opstati sedam partnera u koalciji

Galijašević: Očekivali smo da ne može opstati sedam partnera u koaliciji. Arhiv

D. Pa.

21.1.2019

Nakon što je danas i zvanično došlo do raspada koalicije, odnosno Građanskog bloka, i većine u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK, izjavio je za "Avaz" da su u SDA očekivali ovakav razvoj situacije.  

- Očekivali smo da ne može opstati sedam partnera u koaliciji, što se na kraju i desilo. Mi smo posmatrali situaciju i svakako ćemo u narednih dan-dva započeti razgovore sa svim strankama koje podržavaju naš izborni program. Sagledat ćemo njihove programe i početi razgovore s onim partnerima koji su za dobrobit BiH i ZDK - rekao je Galijašević.

Dodao je da ne bježe od toga da razgovaraju sa svim strankama. Inače, SDA ima 11 zastupnika u Skupštini ZDK.

Podsjetimo, u petak je iz Građanskog bloka i pregovora u vezi s formiranjem Vlade izašao Savez za bolju budućnost (SBB) BiH, a tokom vikenda istupio je i Samir Karahasanović iz Stranke za BiH.

Nakon ozvaničenja današnjeg raspada većine, Mehmed Bradarić, kandidat Građanskog bloka iz SDP-a za mandatara Vlade ZDK, izjavio je da će ponovo pokušati prikupiti 18 potpisa potrebnih za njegovu podršku te da neće sudjelovati u pregovorima eventualne koalicije SDA i SDP-a.

- Ako dođe do toga, Mehmeda Bradarića u svemu tome nema, on je prošlost - rekao je Bradarić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.