SARAJEVO Gradonačelnik glavnog grada Bosne i Hercegovine

Skaka: EYOF će dokazati da nismo zaboravili organizirati velike događaje

On je istakao da je zajedničkim naporima i energijom moguće postići promjenu i uspjeh

Fena
21.01.2019 16:39

Skaka: Svako od vas je uložio mnogo napora i želim pozdraviti sve koji rade na ovom projektu

Foto: Fena

Grad Sarajevo bit će spreman za doček više hiljada sportista, članova delegacija, gostiju i stranih turista koji će doći na Evropski omladinski olimpijski festival EYOF 2019 od 9. do 16. februara, potvrđeno je danas nakon sastanka gradonačelnika Abdulaha Skake sa čelnicima brojnih institucija, javnih preduzeća i kompanija koje su uključene u organizaciju tog velikog sportskog događaja te svečane ceremonije otvorenja na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Svi prisutni izrazili su zadovoljstvo završnim pripremama te najavili dodatne napore da se grad Sarajevo predstavi u najboljem svjetlu. Gradonačelnik Skaka istakao je da je zajedničkim naporima i energijom moguće postići promjenu i uspjeh.

- EYOF nije lični projekt koji se veže za moje ime, samo zajednički možemo uspjeti i kreirati nova sjećanja za nove generacije. Svako od vas je uložio mnogo napora i želim pozdraviti sve koji rade na ovom projektu – rekao je gradonačelnik Skaka.

On je naglasio da akcija čišćenja grada Sarajeva uoči EYOF-a ima za cilj okupiti sve one koji žele biti dio tog velikog projekta.

- Želimo poslati poruku da nismo zaboravili organizirati velike događaje, a 2019. godinu želimo pamtiti kao nešto posebno. Zahvaljujem Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na podršci simulaciji dolaska takmičara i delegacija – kazao je Skaka.

EYOF 2019 će u Sarajevu okupiti više od hiljadu takmičara, blizu 750 članova delegacija iz 46 evropskih država, te više od 150 akreditiranih novinarskih ekipa i hiljade volontera iz cijele države, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

NA VRH