ISTRAGA Osumnjičen za ubistvo sarajevskih policajaca

Tužilaštvo traži još dva mjeseca pritvora za Trifkovića

U KPZ-u Zenica automafijaš s Pala već tri mjeseca

M. Aš.
23.01.2019 07:59

Sarajevski policajci ubijeni u oktobru prošle godine

Foto: Arhiv

Automafijašu s Pala Srećku Trifkoviću, koji se sumnjiči da se može dovesti u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, krajem sedmice istječe dvomjesečni pritvor. Nezvanično saznajemo da je Tužilaštvo KS zatražilo novo produženje pritvora za još dva mjeseca.  

Trifković je u pritvoru u KPZ-u Zenica već tri mjeseca, a uhapšen je krajem oktobra prošle godine. Osim njega, pritvoren je i Miloš Obradov, koji se sumnjiči za isto krivično djelo. Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i ponoviti krivično djelo.

  • Trifković: Uhapšen krajem oktobra prošle godine
    Trifković: Uhapšen krajem oktobra prošle godine Foto: (Arhiv)

Razlog zašto Tužilaštvo KS traži novo produženje jeste taj što se još čekaju vještačenja opreme koja je poslana u inozemstvo, ali i saslušanje novih svjedoka.

Iako Tužilaštvo KS za sada nije uspjelo pronaći ni automobil kojim su ubice pobjegle, vjeruju da će im u tome pomoći vještačeni snimci, ali i svjedoci, koji bi mogli na kraju pristati da dobiju imunitet kako bi se ovaj slučaj pokušao riješiti, a ubice pronašle.

Trifković se za sada ne sumnjiči da je direktni izvršilac ovog djela, nego da ima određena saznanja o tome. Tužioci i dalje čekaju da bude utvrđeno koje su bile registarske tablice na Seat Leonu koji je kobne noći bio na licu mjesta i iz njega je pucano na policajce.

NA VRH