NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Bakir hoće novog Božu i Gorana

Avaz.ba

23.1.2019

U današnjem izdanju najtiražnijeg bh. političkog dnevnika eminentni pravni stručnjaci razotkrivaju šta se krije iza SDA-ovog napada na VSTVBiH uoči današnjeg izbora novog glavnog državnog tužioca.

Donosimo i reakciju ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića na spisak onih koje je mahom SDA predlagala za dobitnike „Medalje otpora“. Poput i drugih istinskih boraca koji su s ogorčenjem reagirali na to što se za otporaše žele proglasiti oni koji rova i puške tokom odbrane naše domovine nisu vidjeli, tako je i Orić poručio, između ostalog, onima koji nominuju takve „Sram vas bilo!“

Bili smo jučer u koloni automobila prema Jablanici, gdje je satima vladao saobraćajni kolaps, a, nažalost, jedna osoba je i preminula u neviđenoj gužvi nastaloj zbog nevremena.

Istražujemo i hoće li poskupjeti gorivo u BIH. Naš ugledni kolumnista Bakir Hadžiomerović u „Minuti“ razotkriva duboku kompromitaciju nelegalnog rukovodstva takozvanog SPUS-a.

Bili smo u kućI žalosti Ibrahima i Rabije Paradžik u Goraždu čiji je sin Damir Paradžik poginuo u Jemenu.

Saznajte i šta traži Tužilaštvo KS u predmetu protiv automafijaša Srećka Trifkovića, osumnjičenog za vezu s monstrouznim ubIstvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Otkrivamo i detalje sa sjednice Predsjedništva SDP-a, nakon koje je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, poručio da ta stranka neće žrtvovati Bh. blok zarad koalicije s SDA, HDZ-om i SNSD-om.

Istražujemo i kako želja za vlašću ujedinjuje SDA i SNSD koji, kada su u pitanju pare i fotelje, od navodnih neprijatelja brzo postaju partneri i prijatelji.

Otkrivamo i zbog čega Sanja Cerić, glavna akterka seks-afere u Krajini, poručuje da je „spremna na sve“.

Istražili smo i zbog čega su u svađi direktori statističkih institucija u BiH, te ko je prevario Vijeće ministara pri nabavci Audija.

Nastavili smo istraživati pozadinu izbora u Studentskom parlamentu Univerziteta u Sarajevu, za kojih 13 studentskih asocijacija tvrde da su nelegalne.

Saznali smo i zbog čega se uposlenik M:tela u Lukavici polio benzinom u liftu i prijetio da će se zapaliti.

Dramatičnu priču o tome kako su maloljetnici pokušali ugušiti djevojku donosimo iz Babića kod Zenice, te donosimo detalje o tome kako je ona nasreću okončana bez žrtava.

Sakib Blekić iz Vogošće, bivši borac Armije RBiH ispričao je za „Avaz“ sve o bici koju vodi za život svoje kćerke Mirele.

Na sportskim stranicama pročitajte sve aktuelnosti iz svijeta sporta,a donosimo i razgovor s našim nogometnim „Zmajem“ Ervinom Zukanovićem .

Donosimo i detalje spora koji je protiv francuskog drugoligaša Valensijena dobio bh. fudbalski stručnjak Faruk Hadžibegić .

U „Dnevnom avazu“ danas pročitajte prilog „Porodica i zdravlje“, koji obiluje mnoštvom korisnih savjeta koji vam mogu pomoći naročito u ovim hladnim zimskim danima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.