REAKCIJE

Jukić: Do sada smo imali montirane optužnice, Tadić će znati smiriti situaciju

Novinarima je nakon sjednice rekla da je Tadić svojim radom pokazala o kakvoj osobi se radi i da je poštena, staložena žena, koja će Tužilaštvo povesti pravim putem

Jukić: Tadić je poštena žena. Arhiv

Avaz.ba

23.1.2019

Članica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Ružica Jukić, tokom rasprave o izboru glavnog tužioca Tužilaštva BiH, pozvala je sve na sjednici da glasaju za Gordanu Tadić jer je, kako je rekla, najsposobnija, najpoštenija i da će ona smiriti trenutnu situaciju u BiH.

Novinarima je, nakon sjednice, rekla da je Tadić svojim radom pokazala o kakvoj osobi se radi i da je poštena, staložena žena, koja će Tužilaštvo povesti pravim putem. Jukić je kazala da smatra da je izbor Gordane Tadić dobar jer "žene znaju smiriti situaciju na jedan drugi način".

- Jasno je kakva je do sada bila situacija, priče da se pojedine optužnice montiraju, da u tome sudjeluju glavni tužioci i tako dalje. Smatram da će ona znati smiriti tu situaciju i da ovo tužilaštvo krene pravim putem, da se procesuiraju stvarno slučajevi u kojima postoje dokazi, a ondje gdje ne postoje da glavni tužioci izađu transparentno, gdje je javnost zainteresirana da se kaže zašto Tužilaštvo nema dokaza - rekla je Jukić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.