NEPOGODE

Krizni štab sutra zasjeda u Drvaru, prioritet Općine stari i bolesni

U Livanjskom kantonu obustava nastave u svim školama

Drvar. B.Š.

B.Š.

23.1.2019

Zbog obilnih snježnih padavina koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, stanje u Livanjskom kantonu je alarmantno. 


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Zbog otežanog kretanja i komunikacije što je direktna posljedica visine snježnog pokrivača, Ministarstvo nauke, prosvjete, kulture i sporta Livanjskog kantona, donijelo je odluku o obustavi nastave za sutra u svim školama ovog kantona, osim u onim u Općini Drvar.

Vršilac dužnosti načelnika Općine Drvar, Dušica Runić, kaže da su pripadnici civilne zaštite na terenu, kao i 3 mašine za čišćenje snijega.

- Prioritet su nam bolesni i stariji, pa se trudimo da se njima prvo očisti kako bi mogli otići u Dom zdravlja, ili da vozila hitne pomoći mogu da se probiju do njih u slučaju potrebe. Direktorice obe škole na prostoru naše Općine, utvrdile su da se nastava odvija nesmetano, pošto je većina učenika ipak prisustvovala predavanjima. Jedino učenici iz Bosanskog Grahova koji pohađaju Srednju školu u Drvaru, danas nisu prisustvovali nastavi - kaže Runić.

Dušica Runić dalje navodi, da je za sutra u 8 sati planirano zasjedanje kriznog štaba u zgradi općinske uprave, kako bi se odlučivalo o narednim koracima. Ona dodaje, da se sve čisti u koordinaciji sa predsjednicima mjesnih zajednica.

Visina snježnog pokrivača u seoskim naseljima ove općine prelazi pola metra, a temperatura je već danima ispod nule.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.