POSJETE

Dodik i Džaferović zahvalili američkom generalu na podršci Oružanim snagama BiH

Oni su izrazili zahvalnost Vladi SAD za dugogodišnju potporu u reformi obrane BiH te na kontinuiranoj pomoći u reformskim procesima

Članovi Predsjedništva BiH upoznali su generala Lenglija s političkom situacijom u BiH. Fena

Fena

23.1.2019

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primili su danas generala Džozefa Lenglija (Josepha L. Lengyela), šefa Biroa nacionalne garde i člana Zajedničkog štaba Sjedinjenih Američkih Država.

Ovom prigodom članovi Predsjedništva BiH su izrazili zahvalnost Vladi SAD za dugogodišnju potporu u reformi obrane BiH te na kontinuiranoj pomoći u reformskim procesima. Također, istaknuli su uspješnu suradnju i pomoć, kroz više programa, koje su Oružane snage BiH imale u toku 15 godina uspješne suradnje, koja se nastavlja, s Nacionalnom gardom države Merilend u okviru Programa državnog partnerstva. Sugovornici su tom prigodom istaknuli očekivanja da će se ta suradnja proširiti i na civilni i poslovni sektor, a general Lengli je izrazio zainteresiranost da će se uspješno uspostaviti i suradnja OS BiH i s nacionalnim gardama drugih saveznih američkih država.

General Lengli se posebno zahvalio članovima Predsjedništva BiH za angažman OS BiH u brojnim mirovnim misijima u Maliju, Kongu i Centralnoafričkoj Republici, te Iraku i Afganistanu u kojima je, u samo te dvije misije, dosad sudjelovalo 454 pripadnika OSBiH zajedno s trupama Vojske SAD-a.

Članovi Predsjedništva BiH upoznali su generala Lenglija s političkom situacijom u BiH i o procesu konstituiranja vlasti na svim razinama.

Sastanku su u ime člana Predsjedništva BiH Željka Komšića prisustvovali savjetnici Branimir Jukić i Vanja Filipović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.